Og med en overkommelig luke opp til toppen finner vi også navn som Jon Rahm (T6, -1), Justin Rose (T6), Adam Scott (T10, E), Jordan Spieth (T10, E), Phil Mickelson (T10, E) og Rory McIlroy (T13, E).

Det er med andre ord duket for en thriller-helg, slik det alltid pleier å bli i Masters.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen av de fire spillerne som deler ledelsen, har vunnet en major tidligere:

Sergio Garcia har vært i verdenstoppen lenge, men den 37 år gamle spanjolen mangler fortsatt en av golfens fire store i trofé-samlingen sin. Fredag gikk han en 69-runde, og kom seg inn på fire under par.

Charley Hoffman ligger også fire under, etter en runde på tre over par. Han maktet dermed ikke å holde trykket oppe for andre dag på rad. Han ledet med fire slag etter åpningsrunden, takket være en monsterrunde på syv under par i den kraftige vinden. Scoren var ti slag bedre enn gjennomsnittet for feltet, og runden ble beskrevet som en av de beste i Masters-historien. Fredag fikk han erfare hvor krevende det er å følge opp en lav runde. Det tok han ikke så tungt.

– Dette her er selve grunnen til at man spiller golf: å forsøke å vinne majorturneringer. Jeg skal ikke legge for mye press på meg selv, og det føles herlig å ligge så godt plassert, sier Hoffman.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En majortriumf hadde befestet Rickie Fowlers status som en av golfsportens virkelig store stjerner. (Foto: Getty Images)

Rickie Fowler klatret til toppen av leaderboardet med en runde på fem under par, feltets laveste score fredag, mens Masters-debutant Thomas Pieters kunne signere for en sterk 68-runde.

– Jeg elsker å se opp på de store score-tavlene. Det er så kult med Augusta. De er av den gamle skolen. Forhåpentligvis kan jeg holde navnet mitt på toppen i to dager til, sier Fowler.

De to første rundene ble preget av knalltøffe forhold med mye vind. Til helgen er det varslet at været skal bli langt hyggeligere.

– Det kommer til å bli flere birdier og eagler. Banen kommer til å gå tilbake til normalen de neste par dagene, sier Fowler.

Veteraner puster lederne i nakken

18 spillere ligger innenfor seks slag før helgen starter. Kun ni spillere ligger under par. En av dem er evigunge Fred Couples. 57-åringen imponerer (igjen) med delt 6. plass (-1). Couples er for øvrig elleve år eldre enn Jack Nicklaus var da han ble tidenes eldste majorvinner i  The Masters i 1986 som 46 åring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Augusta National fungerer som en ungdomskilde for Fred Couples. (Foto: Getty Images)

– Jeg føler alderen min ikke hemmer meg så mye. Jeg slår langt nok. Jeg slår selvsagt ikke så langt som jeg gjorde da jeg var ung, men banen spilles fortsatt slik at jeg kan nå mange av greenene med de kortere jernkøllene mine, sier Couples.

Fire tidligere vinnere av den grønne jakken har reelle seiersmuligheter denne helgen: Couples, Scott, Spieth, Mickelson og Charl Schwartzel. Skulle Mickelson gå til topps, vil han tangere Nicklaus sin alders-rekord.

– Jeg er veldig optimistisk. Jeg ligger veldig godt plassert, men akkurat nå er jeg bare så sliten. Jeg må slappe av, sa 46 år gamle Mickelson etter sin runde. De to første dagene har vært et maraton med runder opp mot seks timer begge dagene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En godt fornøyd Jordan Spieth går av green med birdie på det siste hullet. (Foto: Getty Images)

– Jeg er i en posisjon hvor jeg kan angripe, sier 2015-vinneren Jordan Spieth om sine muligheter før helgen. 

Han hadde vært i delt ledelse, hadde det ikke vært en kvadruppel bogey på hull 15 første dag. Det var andre året på rad at han går fire over par på et hull i Masters. I fjor kostet det ham seieren.

– Jeg var så skuffet etter åpningsrunden da jeg plutselig var ti slag bak lederen. I dag var det deilig å sette noen putter, sier Spieth.

– Jeg føler jeg har en god sjanse, konstaterer Rory McIlroy, som forsøker å bli den sjette spilleren i golfhistorien som vinner «the career grand slam». Masters er den eneste majoren som mangler i samlingen hans. Han starter helgen fem slag bak, men burde egentlig vært to slag nærmere. Fredag hadde han maks uflaks på hull 18 da innspillet hans traff flagget og rikosjerte nesten 30 meter tilbake.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rory McIlroy og Jon Rahm spilte sammen de to første rundene. De har begge en god mulighet til å vinne sin første grønne jakke. (Foto: Getty Images)

Sergio Garcia åpnet fredagens runde med tre birdies på rappen. Det satte tonen for nok en solid dag på jobb for spanjolen, som var feltets eneste spiller som ikke gjorde en eneste bogey da det blåste som verst på torsdag.

– Jeg hadde flaks enkelte steder i dag. Jeg skal fortsette å kjempe hardt og surfe videre på den bølgen jeg er på nå og være positiv slik jeg har vært de to første rundene, sier Garcia.

Lørdagens TV-sending fra Augusta starter klokken 20.30. Lederballen går ut klokken 21.00

Leaderboard