Torsdag, fredag og lørdag spilles Nøtterøy Open på Nøtterøy GK i Vestfold, årets andre proffturnering for kvinner i Norge i år og den fjerde totalt. Med en pott på 400 000 kroner er det den største turneringen på årets Swedish Golf Tour.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang og arrangere en slik turnering. Det er den eneste nasjonale profftouren for kvinner i hele Europa, og da er det ekstra positivt at banen har rukket å bli bra i tide. Turneringen er et viktig utstillingsvindu for klubben vår, sier Peter Johansson, daglig leder i Nøtterøy GK til Norsk Golf.

(Følg turneringen her)

Blant de tolv norske spillerne som stiller til start, finner vi fire av våre Ladies European Tour-spillere – og tre av dem er lokale jenter: Celine Borge (Vestfold GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Madelene Stavnar (Vestfold GK), samt Marita Engzelius (Haga GK).

— Jeg gleder meg veldig til å spille, og jeg synes det er gøy endelig å ha turnering på hjemmebane. Jeg håper mange kommer ut og ser på. Banen er i fin stand etter forholdene, og været ser ikke så ille ut heller. Jeg kjenner det er på tide med en norsk seier, og jeg skal gjøre mitt for at den pokalen blir min, sier Tonje Daffinrud i en pressemelding fra NGF før turneringen.

Dette er de tolv norske på startstreken:

Celine Borge (Vestfold GK)
Mariell Bruun (Larvik GK)
Tonje Daffinrud (Vestfold GK)
Marita Engzelius (Oslo GK)
Anna Cathrine Krekling (Oslo GK)
Julie Loennechen (Larvik GK)
Julia Myklebust (Ålesund GK)
Rachel M. Raastad (Haga GK)
Stina Resen (Oslo GK)
Madelene Stavnar (Vestfold GK
Elisabeth Tønnessen (Grimstad GK)
Katrine Tønnessen (Grimstad GK)

 

 

I likhet med mange andre østlandsklubber startet golfsesongen 2018 på verst tenkelig vis for Nøtterøy GK etter at vinteren drepte nesten alt gress på hele banen. Deretter kom det en sommer med bare noen få minutter regn totalt.

– Men for tre uker siden fikk vi mye regn, og plutselig har banen blitt superfin. Det er helt herlig. Det er bedre sent enn aldri, og vi er glade for at vi får vist frem banen fra sin beste side, sier Peter Johansson.

Nøtterøy GK melder om flotte forhold. 

– Hvordan blir banen satt opp?

– Swedish Golf Tour setter den opp på samme måte som i sine andre turneringer. Totallengden på banen blir på cirka 5500 meter, og med noen ekle flaggplasseringer her og der, men også muligheter for å gjøre birdies. De spillerne som lykkes med litt risk-reward-slag og som slår best fra 100 meter og inn, er de som kommer til å gjøre det best i denne turneringen.

– Hva synes medlemmene om at banen stenges for turnering på et tidspunkt på året der de gjerne vil spille før høsten kommer?

– De fleste medlemmene har vært glade for å få en så stor turnering hit. Vi har gitt beskjed til NGF om at vi gjerne kunne tenke oss å arrangere LET Access- og Ladies European Tour-turneringer også i fremtiden, men enn så lenge er det ikke aktuelt siden LET ikke følger de internasjonale antidopingreglene. Men medlemmene vet at en slik turnering er bra publisitet for banen. Det er så klart noen som er kritiske også, men jeg vil anslå at 95 prosent har vært positive, sier Johansson.

Måling med stimpmeter for å sjekke hastigheten på greenene.

Johansson sier slike turneringer også er bra for samholdet, stoltheten og lojaliteten i klubben. På starten av sesongen måtte klubben for alvor teste lojaliteten til medlemmene da de ba om 3000 kroner i ekstraordinær årskontingent for å dekke inn kostnadene som krevdes for å fikse banen etter vinterskadene. Under den ekstraordinære generalforsamlingen stemte alle de oppmøtte for den ekstraordinære kontingentøkningen.

– Det er tydelig at vi har medlemmer som brenner for klubben sin. Vi var tidlig ute med å kommunisere av vi kom til å trenge medlemmenes hjelp med å få banen i stand. Medlemmene er ryggraden i klubben, og det er veldig viktig for oss å ta vare på dem. Jeg håper de har sett at vi har jobbet hardere enn noen gang i år med å få banen i god stand. Vi har også lagt mye vekt på å løfte det sosiale miljøet i klubben for å sørge for at folk har det bra. Og ukens turnering avsluttes med en oktoberfest for medlemmene med sauerkraut og øl i klubbhuset. I tiden fremover blir vår viktigste oppgave også å få de som ikke er så aktive, til å spille enda mer golf.

Rangeballene ligger linet opp for spillerne.