Det var imidlertid en annen langt mer kjent veteran som ledet før siste runde på Pebble Beach. Phil Mickelson ledet med to slag før avslutningen av AT&T Pebble Beach Pro-Am.

Og 45 år gamle Mickelson trengte virkelig en seier. Han hadde ikke vunnet siden The Open-triumfen på Muirfield i 2013, 

Da dagen var omme var det imidlertid mannen som startet runden seks slag bak Mickelson på leaderboardet, som kunne juble for seier.

Phil Mickelsons ventetid på en ny seier er ikke i nærheten av tørkeperioden Vaughn Taylor har vært gjennom. 

Vaughn Taylors har tilbrakt de tre siste årene på Web.com Tour. For bare en uke siden spilte han på Web.com Tour i Colombia. Der pådro han seg et magevirus og måtte trekke seg etter bare noen få hull.

Han satte seg på flyet til California, i håp om at han skulle få en plass i startfeltet på Pebble Beach via reservelisten. Da svenske Carl Pettersson trakk seg, var Vaughn Taylor klar for start.

Nå, fire dager senere, er han sikret PGA Tour-kortet ut 2018. Og i april setter han kursen mot Augusta National og The Masters.

– Jeg fortsatte bare å jobbe og grave dypt. Jeg kan ikke fatte at dette faktisk skjedde i dag, sa en sjokkert Taylor i presseteltet etter søndagens dramatiske avslutning.

ed en rødglødende putter rundet han av turneringen med en runde på syv under par, inkludert fire birdies på rappen fra hull 13 til 16. 

– Å komme med i The Masters er som å spille Super Bowl for meg. Jeg visste ikke om jeg noensinne ville komme tilbake, jeg kan ikke tro at jeg kommer til å være der om et par måneder. Det er surrealistisk. Det har ikke gått inn over meg ennå. Det er helt utrolig, sier Taylor, som har deltatt i The Masters tre ganger tidligere. Det har endt med to missede cuter og en delt 10. plass – hans eneste topp-10-plassering i en major.

Søndagens seier var hans tredje på PGA-touren. Han hopper hele 337 plasser opp på verdensrankingen, og sniker seg nå akkurat inn på topp-100.

Det ble noen nervøse minutter i klubbhuset foran TV-skjermen i klubbhuset, da Phil Mickelson nærmet seg oppløpssiden. På det avsluttende par-5-hullet trengte «Lefty» en birdie for å tvinge Taylor ut i omspill. Da han misset sin birdieputt fra en halvannen meter, var en av de mest overraskende seierne på PGA-touren på lang tid et faktum.

– Selv de beste spillerne spiller ikke bra hver eneste uke. I mitt tilfelle spilte jeg ikke bra på ganske mange år. Når jeg ser tilbake på det nå, skulle jeg ønske at jeg hadde gjort ting litt annerledes og satt mer pris på tilværelsen. Men jeg kommer til å nyte dette!, sier Taylor til pgatour.com. 

Resultater

Se høydepunkter fra den dramatiske innspurten under!