I knalltøffe forhold på Mount Wolseley Golf Resort i Irland endte Bjørnstad med en runde på 78 slag, seks over par. Med fem bogeys og to dobbelbogeys på scorekortet var det mye som ikke stemte, og runden ble en slitedag fra start til slutt.

Bjørnstad var sliten da han hullet ut for bogey på sitt siste hull for dagen.

– Jeg trenger en god opplevelse utpå der snart og sette sammen en score jeg er happy med ute i turnering. Jeg trenger å få snøballen til å rulle litt og få noen bekreftelser på at jeg er på rett vei. Nå har jeg spilt tre turneringsrunder de siste ukene, og de er på tre over, tre over og seks over. Det bygger ikke akkurat selvtillit, sier Bjørnstad, som langt i fra var den eneste som slet torsdag.

(NB! Vi fulgte Henrik hull for hull på Twitter. Les oppdateringene fra runden hans her)

Kun elleve spillere er under par så langt, og Bjørnstad ligger foreløpig tre slag bak cutgrensen. Fredag slår han ut grytidlig, og han håper det blir roligere vindforhold på morgenkvisten, slik at han kan ta igjen det tapte.

Svenske Oscar Lengdén leder turneringen etter en knallrunde på fire under par.

Man må ha ordentlig kontroll på ballen for å sette sammen en god score. Og jeg må være så ærlig å si at der er jeg ikke helt ennå

– Det var drittøft der ute i dag. Det er en bane som er veldig trang, og når det i tillegg er så mye vind som det er i dag, må man ha ordentlig kontroll på ballen for å sette sammen en god score. Og jeg må være så ærlig å si at der er jeg ikke helt ennå. Man blir fort avkledd her ute hvis man ikke er «sharp».

Han sier det likevel er noen lyspunkter å spore i spillet sitt.

– Sammenliknet med mid-am-NM på Miklagard for to uker siden slår jeg ballen mye bedre. Jeg synes de gode slagene mine i dag var ordentlig bra. 

– Etter turneringen på Miklagard fortalte du at du endrer svingen nesten fra dag til dag. Er det fortsatt slik?

– Ja, jeg hadde en ny sving i dag kontra i går også. Jeg «fant» en ny sving på hotellrommet, som jeg testet ut på vei til middag i går. Jeg stoppet ved et jorde og slo noen baller. Så kom jeg tilbake til hotellet og skiftet mening, og gikk for en annen sving. Det er litt der jeg er om dagen! ler Bjørnstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørnstad rotet bort mange slag med putteren torsdag. (Foto: Christian Døvle)

Han sier han er innstilt på å være tålmodig i comebacket sitt og ta tiden til hjelp, selv om det er enklere sagt enn gjort. 

– Skal jeg være realistisk, hadde det jo vært veldig rart hvis jeg hadde gått under par her i dag. Men det er frustrerende å gå seks over, jeg må omstille meg litt mentalt. Hodet vil så mye mer enn hva kroppen klarer akkurat nå, konstaterer Bjørnstad i det romkameraten hans denne uken Anders Kristiansen også kommer inn etter sin åpningsrunde.

Kristiansen har i likhet med Bjørnstad fått wild-card denne uken. Han leverte en solid score på én over par, noe som holder til delt 29.-plass sammen med blant andre Jarand Ekeland Arnøy. To slag bak følger Kristian Krogh Johannessen på 60.-plass.

– Det er en score du skal være fornøyd med, +1 er sterkt der ute i dag, sa Bjørnstad til Kristiansen da de møttes.

– Det var en helt sykt slitsom runde. Man måtte jobbe for absolutt alle slag i dag. Det var noen brutale hull der ute. Jeg er fornøyd med den runden, sier Kristiansen til Norsk Golf om sin score.

27-åringen, som er tilbake som fulltids profesjonell, var tidenes høyest rangerte norske amatør da han var nummer 4 på verdens amatørranking i 2008. Han fikk starten av proffkarrieren ødelagt av en alvorlig ryggskade, men er nå i ferd med å kjempe seg tilbake. Han har i en lengre periode også svingt fra venstre, men i høst konkurrerer han utelukkende fra høyre – med unntak av når han putter.

I helgen konkurrerte Kristiansen i PGA-mesterskapet pro-am på Gamle Fredrikstad GK, hvor han vant turneringen med fire slag (-4) etter runder på 71 og 69 slag. I likhet med Henrik Bjørnstad er ukens turnering i Irland generalprøve til europatour-kvalifiseringen. Mens Bjørnstad skal i aksjon i Østerrike allerede neste uke, skal Kristiansen spille i England om to uker.

Leaderboard Irish Challenge