Gjorde to hole in one - på samme hull: – Det var helt sykt

Under lag-NM på Sorknes golfklubb, var Thomas Haugerud og Marcus Lundén fra Kongsvingers golfklubb gode lagkamerater. Veldig gode lagkamerater.

Publisert

Denne helga spilles lag NM over det ganske land. På Sorknes golfklubb deltar femten herrelag og seks kvinnelag. Ett av lagene er Kongsvingers golfklubb.

På lørdagens formiddagsrunde hadde gjengen fra Innlandet spilt steady golf, og kjempet i toppen. På hull 13, et 111 meter langt par 3-hull, tok det helt av.

– Jeg slo et nierjern, og slo ballen litt forbi hullet. Ballen lå i ro i noen sekunder, så forsvant den og var helt vekk. Jeg tipper den lå på hullkanten og droppa i, sier Thomas Haugerud.

Fikk sjokk

Ropene kunne høres over store deler av banen. Det var liten tvil om at dette måtte være en hole in one, ett av golfens sjeldneste score.

– Jeg fikk helt sjokk. Jeg kasta kølla, jubla og high fiva med alle de vi gikk sammen med. Vi glemte nok smitteverntiltakene et øyeblikk der; det må jeg bare beklage, sier Haugerud.

– Var ballen «i» hele veien?

– Jeg traff ballen godt, og den var midt på pinnen hele veien. Så det var et bra golfslag. Jeg var veldig fornøyd, og det ble jo veldig bra.

I en artikkel i magasinet Sports Illustrated anslår de sannsynligheten for en amatørgolfer å gjøre hole-in-one på et vanlig par 3-hull til 45 000 til 1. Hva sannsynligheten for at to lagkamerater gjør det i to flighter på rad, på samme hull, gjør det, har ikke Norsk Golf regnet på.

Kopiert av kompisen

Men ikke nok med det. I flighten bak spilte lagkamerat Marcus Lundén, som hadde fått med seg at lagkompisen gjorde hole in one noen minutter tidligere.

– Jeg har spilt golf i tretti år, og har aldri fått noen hole in one. På foursomerunden slo jeg en pitching wedge. Jeg trodde den skulle gå i, men den gikk to centimeter forbi, sier Lundén.

Så – på fourballrunden fire timer senere – tok Lundén frem samme kølle, på samme hull, fra samme avstand. Med samme resultat som Haugerud.

– Jeg stilte meg litt mer til venstre da, etter at jeg lærte av det første slaget. Jeg traff like bra, og jeg så at den kom til å bli nære. «Denne er i, tenkte jeg».

– Så du gjorde noen justeringer der?

– Haha, ja, du kan si at jeg lærte av mine feil, og justerte oppstillinga med to centimeter. Jeg skrek så jeg ble hes, og er det enda. Det var nok noen koronatiltak som ble brutt der også. Det var en fantastisk følelse, sier Lundén.

– Helt sykt

Fredrik B. Norstrøm er turneringsleder, greenkeeper og mye annet på Sorknes under lag-NM. Han har aldri hørt om noe lignende.

– I løpet av de 28 årene hullet har vært åpent, har det vært en del hole in one. Kanskje én i året, men ikke to på én dag. Det var helt sykt. Det er en dag for historiebøkene tror jeg, sier Norstrøm.

Etter at de to jublende Konsgvingers-spillerne hadde fullført runden og kom inn i klubbhuset, lå allerede en oppmerksomhet og ventet på dem. Laminerte bilder av dem begge i fornøyd positur ved det historie hullet.

– Det var helt strålende. For en service. Dette skal opp på veggen, sammen med ballen vi brukte, og sparte på. Den skal aldri brukes mer, sier Lundén.

Underveis på runden, sa Hagerups spillepartner, Eskil Gulli Hanssen, at han ikke hadde sett en eneste hole in one i løpet av sine tretti år som golfspiller.

– Nå fikk han se to på én dag. Jeg regner med at han har levert lotto-kupong i dag, sier Haugerud.

Dropper alkoholforbudet

På søndag er deg klart for singelrunder. Da får Kongsvingers øvrige spillere, de uten hole in one, muligheten til å bli med i den eksklusive klubben.

– Ja, vi har snakket om det. Så alle de som ikke har hole in one, er bankers på laget nå, sier Haugerud.

– Blir det feiring med champagne?

– Vi hadde egentlig alkoholforbud på den turen her. Hadde dette skjedd på innspillsrunden i fjor, så hadde det ikke vært noe problem. Etter den første hole in one snakket vi om at vi kunne ta oss noen øl på hotellet i kveld, men etter den andre så ble hele alkoholforbudet opphevet.

Historisk

Arrangementet på Sorknes er historisk på flere måter. Det er nemlig det første, sammen med de øvrige lag-nm i år som spilles med etter koronapandemien og smitteverntiltak.

– Vi var litt spent på hvordan det ville bli, med tanke på krav og tiltak fra golfforbundet, men jeg syns det har gått veldig bra. Folk virker veldig fornøyd. Vi har fått mye skryt av banen også. Det er hyggelig å høre, sier Norstrøm.

Kongsvingers GK endte til slutt på 2. plass, bak sju slag bak vinnerlaget Atlungstad GK, som rykket opp. I kvinneklassen var det Marianne Skarpnords Moss & Rygge GK som sikret seieren – og opprykket. De suverende vinnerne var seksten slag foran Oppegård GK på andreplass.

Leaderboard kvinner

Leaderboard herrer

Powered by Labrador CMS