På sosiale medier hagler det med straffeslag til Norges golfforbund, etter søndagens NM-fadese. Vinneren Daniel Øverås var nærmest på vei opp på seierspallen, da han fikk beskjed om at norgesmesterskapet var annullert.

– Dere bruker en hel vinter på å planlegge nytt format, og så vet dere ikke engang hvordan dere skal regne ut poengene i systemet deres? skriver Kenneth Johansson.

Johansson var en av spillerne som først fikk beskjed om at han skulle spille A-sluttspill, før han fikk kontrabeskjed om at han skulle spille B-sluttspill, tretti minutter før han skulle slå ut i åttedelsfinalen.

LES MER: NM-skandalen. Slik gikk det galt

Kristoffer Reitan deltok ikke i turneringen, men forstår lite av golfforbundets beslutning.

– Prøver dere å si til meg at Daniel Øverås spilte seg gjennom alle matchene sine for å vinne NM-gull, men siden dere driter dere ut, så får han ingenting annet enn et klapp på skuldra? Dette er kanskje en av hans største seire, og så kommer dere og tar det fra ham. Bra gjort! skriver Reitan i en kommentar.

Vinneren Daniel Øverås forteller til Norsk Golf at han er rørt over all støtten han har fått fra medspillere og konkurrenter i ettertid.

Boikott!

Even Tveter maner til boikott av det kommende «NM-omspillet», som skal spilles 24. juli på Drammen golfklubb.

– Oppfordrer alle finaledeltagere til boikott av NGFs avgjørelse. La Daniel Øverås stå med tittelen, skriver han.

Når dette skrives, har Tveters forslag fått 56 tomler opp. I tillegg kommer 94 likes på underkommentarene.

– Nå er det på tide at forbundet kommer med en åpen og ærlig forklaring på hva som har skjedd (…). At det er en rangeringsfeil er litt for tynt, og en total ansvarsfraskrivelse fra forbundets side. På tide med mer åpenhet i denne idretten! skriver Janiche Henden.

Ikke første gang

Petter Kloda sammenligner hendelsen med fjorårets skandale-NM, da Jason Kelly først ble nektet sin NM-tittel på Skjeberg golfklubb. Dét tilfellet ble ryddet opp i – til slutt.

– Slik kan ikke NGF fortsette å behandle unge ambisiøse toppidrettsutøvere. Forstår dere ikke hva som skjer inni en ung mann som blir fratatt sin NM-tittel? Vis storsinn og la Daniel Øverås og de andre få beholde sine NM-medaljer, skriver Kloda i en kommentar på Garmin norgescups facebook-side.

LES MER: Golfforbundet beklager NM-fiaskoen

I tillegg til Øverås, mistet Fredrik Bjørk Ingul og Andreas Gjesteby sine medaljer etter golfforbundets beslutning.

Hvem betaler?

På samme facebook-side lurer Ole-Fredrik Johansen på hvem som skal betale de ekstra reisekostnadene som kommer til å dukke opp i forbindelse med det ekstra arrangementet.

– Hvis dette blir gjennomført; hvem betaler flyreiser og hotellopphold, og hva med foreldre som kjører og må ta seg fri fra jobb?

Det koster penger både å arrangere sluttspillet på nytt; samt reise og opphold for spillere og støtteapparat. Generalsekretær Tor-Anders Hanssen lover at golfforbundet skal bidra med sitt.

– NGF tar de kostnadene som gjelder i forbindelse med dette arrangementet. Vi skal også ta ansvar for kostnadene for ekstra utgifter med et ekstra døgn i Drammen, det skal vi bære. Det skulle bare mangle, sier Hanssen til Norsk Golf på tirsdag.

Fiaskoen kan vise seg å bli dyr for golfforbundet, men dét er en fattig trøst for Daniel Øverås.