Goosen, som har vunnet US Open to ganger, ligger på en relativt beskjeden 79. plass på Fedex Cup-rankingen i år. Sørafrikaneren har slitt med skadeproblemer i en årrekke, og har ikke helt maktet å holde det høye nivået han viste i sin storhetstid på starten av 2000-tallet.

Og det er kanskje ikke så tilfeldig at det er nettopp denne uken han melder seg på i toppen igjen. Ifølge spillerne er det nemlig US Open-forhold på Riviera, med steinharde og raske greener som det er vanskelig å få ballen til å stoppe på.

– Greenene minner mer og mer om US Open. De blir bare raskere og hardere for hver dag, og på enkelte hull er par en veldig god score, sa Goosen til Pgatour.com etter runden.

Den sindige sørafrikaneren er veldig fornøyd med å være tilbake i tetsjiktet, men er samtidig litt spent på hvor lenge det kommer til å vare:

– Det er så lenge siden sist jeg var med i toppen. Hvem vet hvor lenge mitt gode spill kan vare? Jeg føler meg i alle fall bra, og ryggen føles fantastisk. Hvis jeg holder nervene i sjakk, fortsetter å svinge bra og setter noen putter, hvem vet?

Det er i alle fall ingen grunn til å tro at Goosen skal rammes av nerver. Med 14 seiere på PGA Tour og syv seiere på European Tour i sin karriere, vet han i alle fall hva som kreves for å vinne store turneringer. Men det er tett i toppen på Riviera, og foreløpig er det en lang liste med spillere som fremdeles har muligheten til å vinne.

Goosen leder på beskjedne -6 så langt, og slaget bak finner vi Ryan Moore, Graham DeLaet og 21 år gamle Justin Thomas. 

Spillere som Jordan Spieth og Bubba Watson er også blant de ti beste, så Goosen må fortsette å gi gass for å holde konkurrentene bak seg i helgen.

LEADERBOARD