Sør-afrikaneren vant RBC Heritage på Harbour Town i South Carolina med to slag, takket være en solid avslutningsrunde på seks under par. Den tidligere verdenseneren Luke Donald ledet før siste runde, men maktet ikke å holde hele veien inn. Han jaktet sin første triumf siden 2012, men måtte ta til takke med sin fjerde andreplass på Harbour Town.

Grace startet dagen tre slag bak lederen Donald, men spiste opp hele forspranget med fem kjappe birdies før runding. Med nye birdies på hull 12 og 13 var han alene på toppen. Ledelsen ga han aldri fra seg.

Branden Grace er en tidligere Challenge Tour-kollega av Espen Kofstad. Vi skal ikke skru klokken tilbake mer enn fem år da han endte på 32. plass i Norwegian Challenge på Hauger Golfklubb i Akershus, med en sjekk på 1300 euro.

Siden den gang har det skjedd mye: Grace har nå rukket å vinne hele åtte ganger på verdens to største tourer og befestet seg som en av tourens beste spillere. 

I fjor endte han på tredjeplass på europatourens pengeliste, Race to Dubai, endte topp-5 i majorene U.S. Open og PGA Championship og vant alle sine fem matcher i President’s Cup.

Nå kan han også kalle seg en PGA Tour-vinner. Det sikrer ham tour-kortet ut 2018.

– Dette var kirsebæret på toppen av kaka. Jeg gleder meg til hva jeg har i vente. Nå  kan jeg krysse av dette på listen min og forsøke å vinne de neste majorene. Nå vet jeg at jeg har klart det tidligere (å vinne på PGA-touren journ. anm.) og at jeg kan klare det igjen, sa Grace til pgatour.com etter runden.

(Se høydepunkter fra søndagen på RBC Heritage nederst i artikkelen)

Den nybakte proffen Bryson DeChambeau har all grunn til å smile om dagen. (Foto: Getty Images)

Til tross for Grace sin første seier, var det minst like mye oppmerksomhet rundt Bryson DeChambeau etter søndagens runde. Den tidligere verdenseneren for amatører, som nylig imponerte stort i The Masters, spilte sin første turnering som proff på Harbour Town. Det resulterte i en overbevisende fjerdeplass.

22-åringen er kanskje mest kjent for å ha spesialbygget alle sine jernkøller og wedger med like lange skaft – og den særegne hatten han bruker til ære for Ben Hogan. Nylig signerte han en utstyrsavtale med Cobra Puma Golf. 

Spillet hans handler imidlertid om langt mer enn et kult image. Nå skal han forsøke å kopiere bragden til Jordan Spieth, som sikret PGA-kortet kort tid etter å ha avsluttet karrieren som collegespiller.

Takket søndagens topp-10-plassering er han garantert en plass i neste ukes Texas Valero Open. I tillegg har han syv sponsorinvitasjoner. Han har lov til å spille tolv turneringer på årets PGA Tour.

Dersom han klarer å nå 360 FedEx Cup-poeng på de tolv turneringene, får han midlertidig status på PGA-touren. Søndagens fjerdeplass var for øvrig verdt 122,5 FedEx Cup-poeng, så man kan trygt si at 22-åringen allerede er godt på vei.

 

Høydepunkter