Denne uken samarbeider Norgescup og svenske Future Series om en proffturnering på Gamle Fredrikstad Golfklubb, og i startfeltet finner vi mange kjente navn fra norsk golfelite.

De tidligere Europatour-spillerne Lars Petter Brovold og Jan Are-Larsen har børstet støvet av køllene for anledningen, sammen med andre kjente golfnavn som Anders Engell og Paul Nilbrink.

Team Alcaidesa-spilleren Stian Wiik Hansen tar også en snarvisitt innom Norge denne uken, så dette er antageligvis det sterkeste startfeltet vi får se på Norgescup i år.

Det var imidlertid Tobias Gressum Pettersen fra Borregaard som stjal showet med en sterk 69-runde på turneringens første dag. Med tre under par leder han med ett slag foran Marcus Eidelöf fra Sandnes, og dette er de eneste spillerne som er under par foreløpig.

– Var god i dag, slo ballen utrolig bra. Spilte veldig steady golf og var aldri i noen problemer. Bomma vel en green og jobbet ikke spesielt hardt for parene så det var en bra dag, sa Gressum Pettersen til Norsk Golf.

Lars Petter Brovold og Jan-Are Larsen viste for øvrig at de ikke har glemt gamle kunster helt enda. Hjemmespilleren Brovold deler åttendeplassen på to over par, slaget bak Larsen som deler sjetteplassen.

Det kan se ut til at Anders Engell har noe mer rusk i maskineriet. Hans 78-runde på åpningsdagen var et stykke unna hans beste nivå, men om ikke annet kan han trøste seg med en foreløpig ledelse på klubbkamerat Stian Wiik Hansen.

Turneringen avsluttes søndag.

LEADERBOARD