Grimstad og Reitan beste norske i Nations Cup

De beste norske juniorene har vært i aksjon i den prestisjetunge amatørturneringen Copa de Naciones i Sotogrande denne uken.

Turneringen ble spilt over fire runder, med både en individuell turnering og en lagturnering.

På det individuelle leaderboardet var det Renate H. Grimstad (Bergen GK) som gjorde det best av de norske denne uken. Med runder på 79, 78, 74 og 77 slag, endte hun på 8. plass, 12 slag bak vinneren, Emma Spitz, fra Østerrike.

Syv slag bak Grimstad, endte Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK) på 14. plass (77-76-78-84). Sandra Nordaas ble nummer 26. (88-82-76-84) av totalt 31 spillere.

Norge endte på delt 6. plass i lagkonkurransen, 27 slag bak det overlegne spanske vinnerlaget.

Team Norway-trener Geoff Dixon forklarer de høye scorene denne uken med ekstremt kraftig vind, kombinert med en krevende bane.

I herreklassen ble Kristoffer Reitan beste norske på delt 14. plass. Med runder på 75, 81, 72  og 74, havnet han 17 bak vinneren Jack Hume fra Irland. Humes vanvittige andre runde var nøkkelen til den overlegne seieren. På en vindfull dag, der store deler av feltet måtte over 80 slag, klinte han til med en 64-runde.

Viktor Hovland endte to slag bak Reitan på delt 19. plass (73-76-76-79). Markus Braadlie ble nummer 28. (77-79-80-73), mens Sander Stavnar måtte ta til takke med 64. plass (86-80-77-85).

Norge endte på 9. plass i lagkonkurransen, av totalt 16 lag. Irland vant, 29 slag foran Norge.