Første runde av ukens PGA Tour Latinoamerica-turnering, Guatemala Open, ble avlyst på grunn av dårlig vær. Selv om spillet kom i gang igjen fredag, fortsatte naturen å sette sitt preg på turneringen. Fire kilometer unna golfbanen ligger nemlig mektige «Volcán de Fuego», eller «vulkanen av ild», en av Mellom-Amerikas mest aktive vulkaner. 

I videoen under kan du se den amerikanske golf-journalisten Stephanie Wei video av vulkanen:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det er registrert en rekke utbrudd fra vulkanen helt siden 1500-tallet. Det stiger røyk opp av vulkanen hver eneste dag, men større utbrudd er sjeldne begivenheter – sist gang var for over 40 år siden. Utbrudd fra vulkanen har aldri ført til tap av menneskeliv.

Det var forhåpentligvis en beroligende faktor for Andreas Halvorsen og resten av feltet som skulle konsentrere seg om golf mens vulkanen brummet i bakgrunnen.

Halvorsen, som forrige uke sikret karrierebeste med fjerdeplass i Argentina, åpnet greit med en runde på en under par. Det ga en delt 47. plass. Det skulle også vise seg å bli hans endelige plassering; de to siste rundene ble også avlyst på grunn av kraftig vind.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Satelittbilde av vulkanen. Nederst til høyre kan du se golfbanen Andreas Halvorsen spiller på denne uken. (Foto: Google Maps)

Leaderboard 

Basert på antall verdensrankingspoeng som deles ut i PGA Tour Latinoamérica-turneringene, er nivået på touren et sted mellom Nordic League og Challenge Tour i Europa.

Det er topp-fem på PGA Tour Latinoamérica på slutten av denne sesongen som får direkteplass til Web.com Tour – nivået under PGA Tour – mens de fem neste går til finalen av Q-School. Etter årets to første turneringer ligger Halvorsen på 7. plass.

PGA Tour Latinoamérica spilles fra februar til starten av sommeren, og fra september til starten av desember.

Halvorsen tilbragte også fjorårssesongen på den latinamerikanske touren. Det endte med tre topp-25-plasseringer og en 100. plass (7818 dollar) sammenlagt på rankingen. Han spilte også fem turneringer på den kanadiske touren. Hans 4611 dollar der holdt til en 97. plass på pengelisten.

Den «vanlige» veien for norske golftalenter har i en årrekke vært grunnskole, etterfulgt av golflinje på idrettsgymnas som Wang eller NTG, før spill på college i USA. Andreas Halvorsen har på sin side gått egne veier. Han flyttet alene til Florida allerede som 16-åring høsten 2013, der han ble fulltidselev ved det anerkjente akademiet Tom Burnett Golf Academy ved Ponte Vedra Beach i Florida, en halvtime syd før berømte TPC Sawgrass. Han rakk å imponere på den amerikanske juniortouren AJGA før han ble proff våren 2015.

Halvorsen er den andre nordmannen som spiller på PGA Tour Latinoamérica. Vilhelm Bogstrand (Oslo GK) spilte syv turneringer på touren i 2014. Siden oppstart i 1991 gikk touren under navnet Tour de las Américas. Amerikanske PGA Tour tok turneringsserien under sine vinger i 2012.