Etter å ha imponert i kvalifiseringen til PGA Tour Latinoamérica tidligere i år, var unggutten Andreas Halvorsen fra Larvik denne uken i gang med sin første turnering på den søramerikanske touren, 69 Acianca Colombia Open i hovedstaden Medellin.

Halvorsen hadde delt 103. plass (+2), tre slag bak cutstreken, som utgangspunkt for fredagens runde. Der løftet han spillet sitt, men dessverre var det ikke nok. Han gjorde fem birdies – for andre dag på rad -, men også en bogey og to leie dobbelbogeys. Dermed landet han til slutt fire slag bak cuten..

Halvorsen fortalte sin lokalavis Østlandsposten tidligere denne uken at han var spent før startskuddet gikk for den nye sesongen:

– Det blir mye nytt. Store deler av startfeltet har en liten fordel på meg der, så jeg må sørge for at når jeg kommer ned og starter forberedelsene mine, at jeg bruker tiden min smart og effektivt, sier han.

Halvorsen debuterte som proff i april i fjor. Han har bodd i Florida siden han flyttet hjemmefra som 16-åring i 2013. I tillegg til spill på PGA Tour Latinoamérica, har han syv wild cards på europeiske Challenge Tour i 2016 – nest øverste nivå i Europa. Oslo-golferen Vilhelm Bogstrand ble i fjor den første norske spilleren på den. latinamerikanske touren

PGA Tour Latinoamérica er nivå tre i Amerika. Topp-fem på pengelisten ved sesongslutt, rykker opp til Web.com Tour – siste nivå før PGA-touren, der Henrik Bjørnstad er den eneste nordmannen som har spilt.

Leaderboard