20-åringen fra Larvik slo dermed kraftig tilbake etter forrige måneds missede cut i sesongstarten i Colombia. Halvorsen lå helt oppe på andreplass etter torsdagens åpningsrunde i Argentina på fem under par, men falt til delt 7. plass etter å ha gått andre runde på par. Under «moving day» lørdag kom han seg tilbake på 60-tallet med en runde på tre under par, noe som løftet ham opp til delt fjerdeplass.

Etter fire birdies, to bogeys og resten par i søndagens avslutningsrunde, endte Halvorsen på fjerdeplass alene. Med -10 sammenlagt endte han tre slag bak vinneren Brandon Matthews (USA). 

Dette var Halvorsens første topp-ti-plassering på den latinamerikanske PGA-touren. Den var verdt 8400 dollar, i overkant av 72 000 kroner. Det løfter ham til syvendeplass på tourens pengeliste.

Basert på antall verdensrankingspoeng som deles ut i PGA Tour Latinoamérica-turneringene, er nivået på touren et sted mellom Nordic League og Challenge Tour i Europa.

(Resultater) 

Det er topp-fem på PGA Tour Latinoamérica på slutten av denne sesongen som får direkteplass til Web.com Tour – nivået under PGA Tour – mens de fem neste går til finalen av Q-School.

PGA Tour Latinoamérica spilles fra februar til starten av sommeren, og fra september til starten av desember.

Halvorsen tilbragte også fjorårssesongen på den latinamerikanske touren. Det endte med tre topp-25-plasseringer og en 100. plass (7818 dollar) sammenlagt på rankingen. Han spilte også fem turneringer på den kanadiske touren. Hans 4611 dollar der holdt til en 97. plass på pengelisten.

Den «vanlige» veien for norske golftalenter har i en årrekke vært grunnskole, etterfulgt av golflinje på idrettsgymnas som Wang eller NTG, før spill på college i USA. Andreas Halvorsen har på sin side gått egne veier. Han flyttet alene til Florida allerede som 16-åring høsten 2013, der han ble fulltidselev ved det anerkjente akademiet Tom Burnett Golf Academy ved Ponte Vedra Beach i Florida, en halvtime syd før berømte TPC Sawgrass. Han rakk å imponere på den amerikanske juniortouren AJGA før han ble proff våren 2015.

Halvorsen er den andre nordmannen som spiller på PGA Tour Latinoamérica. Vilhelm Bogstrand (Oslo GK) spilte syv turneringer på touren i 2014. Siden oppstart i 1991 gikk touren under navnet Tour de las Américas. Amerikanske PGA Tour tok turneringsserien under sine vinger i 2012.