Ingen spillere på PGA-touren er bedre enn Viktor Hovland til å kjempe seg tilbake etter å ha tapt slag. 23-åringen topper for tiden tourens «bounce-back»-statistikk, og følger opp bogeyer med birdie umiddelbart etterpå hele 35 prosent (!) av gangene.

Torsdag fikk han så til de grader demonstrert sin evne til å legge skuffelser bak seg raskt.

Med en åpningsrunde på én over par, 73 slag, deler Hovland i skrivende stund 21.-plassen, kun to slag bak topp-10. Det var det nok ikke mange som hadde spådd etter måten han åpnet runden på.

– Han er ikke ute av dette her i det hele tatt. Han skal ha kjempe-kred for at han står på, ikke gir seg, kjemper hele veien inn, og da får han også betalt mot en del andre spillere som gir opp, skrøt GOLFTV-kommentator Marius Thorp.

– Det var en ganske vill golfrunde, fastslo hovedpersonen selv da han møtte pressen etter runden.

(Artikkelen fortsetter under intervjuet av Hovland som ble vist på Eurosport etter runden)

 

Les også: Slik var Hovlands runde, hull for hull

Hovland startet dagen på katastrofalt vis med å misse utslaget på hull 1 i skogen til venstre. Andreslaget smalt inn i et tre og ble værende i treklyngen, og derfra kunne han bare pitche seg ut i fairway. Han fulgte opp med å pitche seg over green, slå chippen tilbake altfor langt og toputte for en brutal trippelbogey.

En time senere var han tilbake på par.

Hovland pitchet seg helt inntil flagget fra 40 meter for å åpne birdiekontoen på hull 2. En ny utsøkt pitch på hull 3 resulterte i nok en birdie, før dagens tredje birdie var et faktum fra fire meter på hull 6.

Jeg kommer aldri til å glemme den back-ninen her!

Carsten Skjelbreid, GOLFTV

Etter en forspilt birdiemulighet på det enkle hull 8 tapte Hovland et slag igjen med en treputt på hull 9. Den gode flyten ble brutt, og Hovland fortsatte med en ny bogey på hull 10 etter at innspillet fra 170 meter ble 20 meter for kort. Med en unødvendig treputt fra greenkanten for bogey på hull 12 var det tilbake til +3 for Hovland som ristet på hodet idet han spaserte mot det 13. hullet.

Så startet opphentingen.

Hovland gjorde en oppskriftsmessig toputt for birdie på hull 13, før noen hull med nærspillsmagi sørget for at han klarte å holde trykket oppe. Først reddet han par på utsøkt vis fra bak green på hull 14, deretter chippet han i på spektakulært vis på hull 16. Den birdien ble en ekstra bonus, for hadde ikke ballen blitt stoppet av flagget, er det stor mulighet for at den hadde rullet ned i dammen foran green.

 

Det visste Hovland godt selv også som pustet lettet ut da han så ballen forsvinne ned i mørket.

På hull 16 var han bare centimetere unna å gjøre hole-in-one, men birdieputten fra to meter strøk dessverre hullkanten. Skuffelsen ble imidlertid kortvarig, for atter en gang vartet han opp med litt nærspillsmagi: Først slo han en chip fra baksiden av green 13 meter for lang, men returchippen gikk rett i for par.

Med par på hull 18 også kunne han signere for en av de mer underholdende +1-rundene han har gått i karrieren.

– Jeg kommer aldri til å glemme den back-ninen her! konstaterte programleder Carsten Skjelbred fra GOLFTVs sending.

Hovland traff totalt 11 av 14 fairwayer på runden, men bare halvparten av greenene. Til gjengjeld gjorde han seks up-and-downs av ni mulige og brukte bare 26 putter.

– Jeg drivet ok, men slo noen dårlige slag som jeg ble maksimalt straffet for. Jeg føler jeg slår mange gode slag, men man må være så presis her ute, spesielt når vinden veksler så mye og greenene er så harde som de er, sier Hovland om spillet sitt.

– Han redder seg inn veldig fint i dag. Det er godt å se, for når han har slitt med innspillene tidligere, har han ikke klart å redde seg inn. Det tyder på at han har lagt ned et godt stykke arbeid rundt greenene, sier Marius Thorp.

Hvis Hovland klarer å rette opp jernslagene også, kan vi ha mye å glede oss til de neste dagene!

Augusta National har vist tenner så langt, og de lynraske greenene har bydd på mange utfordringer for store deler av feltet. Det var lenge delt ledelse på tre under par mellom Brian Harman og Hideki Matsuyama, før Justin Rose kom stormende frem på ettermiddagen med en forrykende runde på syv under par. Engelskmannen har vært langt unna toppformen denne sesongen, men den tidligere verdenseneren og U.S. Open-vinneren fra 2013 leder nå med fire slag og syv under par. 

Dette er faktisk fjerde gang i karrieren at Rose leder etter åpningsrunden av Masters.

– En ekstrem runde i disse forholdene, sier Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad om runden der Rose gikk de elleve siste hullene på ni under (!) par.

 

Dette er for øvrig Viktor Hovlands andre opptreden i The Masters og hans første som proff. Han kom på 32.-plass i debuten i 2019 med den beste amatør-scoren (-3) på 58 år.

Hovland tar fatt på andrerunden klokken 19.12 på fredag.

Leaderboard