Etter en ustabil start på sin 2015-sesong, minnet Rory McIlroy oss igjen på hvorfor han er planetens beste golfer under WGC Match Play Championship i San Francisco. Søndag beseiret han Gary Woodland 4&2 i finalen, og var med det «last man standing» etter et maraton på fem dager.

Han rakk dermed akkurat å ta del i et veldig celebert selskap:

McIlroy, som fyller 26 år i dag, ble kun den tredje spilleren som har vunnet ti PGA Tour-turneringer eller mer før fylte 26 år. De to andre er Tiger Woods (29 seiere) og Jack Nicklaus (17 seiere).

McIlroy står nå med 17 proffseiere internasjonalt, inkludert fire majorer.

Det er bra å ha spillere som pusher deg til å bli bedre, og jeg føler Jordan Spieth er en av spillerne som gjør det nå

Rory McIlroy

Turneringen var en dominant forestilling av McIlroy nesten fra start til slutt. Han slo både Jason Dufner, Brandt Snedeker, Billy Horschel, Hideki Matsuyama, Paul Casey, Jim Furyk, og til slutt Gary Woodland. McIlroy var aldri mer enn to ned i noen av matchene.

Søndagens finale ble en relativt komfortabel affære. Gary Woodland slet både fra tee og med putteren, og McIlroy var fire opp allerede etter syv hull. Woodland prøvde seg på et comeback på back nine, og halverte ledelsen til to opp på hull 12. Det var det nærmeste han kom. 

McIlroy tok det 14. hullet, og da de ankom det drivebare korte 16. par 4-hullet var det dormie. Begge drivet seg i greenbunkeren kort høyre, og mens McIlroy klistret sitt bunkerslag en meter unna pinnen, toppet Woodland sitt slag i bunkeren over green. Symbolsk for hvordan rundene deres hadde vært forøvrig.

(Se videohøydepunkter fra finalen her!)

Skrur på bryteren

Tidligere på dagen risikerte McIlroy å måtte ta til takke med bronsefinale. Han var en ned med to hull igjen å spille i semifinalen mot Jim Furyk. Da trakk McIlroy en kanin opp av hatten: Han limet utslaget på det vanskelige 17. par 3-hullet inntill flagget, og fulgte opp med en spektakulær eagleputt fra 12 meter på det siste hullet for å beseire «Blekkulf»-svingeren Furyk.

– Mange av spillerne på touren kan skru på en bryter, men det er ikke alltid den bryteren fungerer. Hans fungerer. Han skrudde den på. Du kunne se han hadde litt ekstra selvtillit i gangen sin, han gikk litt fortere. Det var lett å se, skryter Gary Woodland som ikke hadde noe problem med å innrømme at han hadde møtt sin overmann.

Rory McIlroy ble den yngste vinneren i turneringens historie, og kun den andre verdenseneren som vinner turneringen etter Tiger Woods.

På forsiden av Sports Illustrated for to uker siden, var det Masters-vinneren Jordan Spieth som prydet coveret. Tittelen var «Jordan Spieth-æraen begynner nå».

McIlroy har andre planer. 

Sports Illustrateds forside etter Masters.

– Jeg tror alle, og ikke bare meg men hele touren, ble inspirert av hva Jordan Spieth gjorde på Augusta. Dette er starten på en del turneringer på rad for meg, og jeg ønsker å spille bra og øke ledelsen på verdensrankingen. Jeg klarte det nå, og vil bare fortsette. Det er bra å ha spillere som pusher deg til å bli bedre, og jeg føler han (Spieth) er en av spillerne som gjør det nå, sier McIlroy.

Han leder nå med over tre og et halvt poeng på Spieth på verdensrankingen.

PGA Tour-programmet de neste ukene er rene godteposten: McIlroy og resten av PGA-sirkuset setter nå kursen mot Ponte Vedra Beach i Florida og «den femte majoren», The Players Championship som slår i gang torsdag. De neste ukene skal det spilles turneringer blant annet på Quail Hollow, Colonial CC og Muirfield Village, før årets andre major U.S. Open braker løs på Chambers Bay 18. juni.

Det er med andre ord bare å glede seg!

 

Resultater