Etter det Norsk Golf kjenner til, er det ingen andre nordmenn som har vunnet flere collegeturneringer individuelt enn Stormo nå har gjort.

Tirsdagens seier i på Cherokee Country Club i Knoxville kom på det første omspillshullet mot lagvenninnen Pimnipa Panthong, etter at begge avsluttet turneringen på åtte under par.

Dermed ble det også seier i lagkonkurransen for Kent State (-22), som beseiret University of Charlotte med fem slags margin.

– For en uke med fantastisk spill av våre seniors (fjerdeåringer på college) Karoline og Pim. Det var spesielt å se dem kjempe mot hverandre i omspill, sier Kent State-trener Lisa Ström til lagets nettsider.

Oversikt: Dette er de norske spillerne på college i 2019/2020

Karoline Stormo har i løpet av det siste halvannet året etablert seg som Norges soleklart mest profilerte amatørspiller – uansett kjønn.

På starten av 2018-sesongen var hun rangert utenfor topp-300 på verdens amatørranking. Nå ligger hun for tiden oppe på 36.-plass, og når seieren i Tennesse også blir gjeldende neste uke, kommer hun til å klatre til topp-30 for første gang.

Ingen norsk amatørspiller på damesiden har vært rangert høyere siden World Amateur Golf Ranking ble innført i 2007.

I tillegg til seks seiere på college har Stormo i løpet av det siste året også rukket å bli norgesmester (2018), representert det internasjonale laget i prestisjetunge Arnold Palmer Cup, og i sommer fikk hun sin majordebut i Women’s U.S. Open, hvor hun endte opp med å misse cuten.