Tirsdag ble European Championship for Golfers with Disability (EM for funksjonshemmede) avsluttet etter tre runder på Amendoeira Golf Resort i Portugal. Dessverre klarte ingen av de fire norske spillerne å hevde seg helt i toppen av mesterskapet.

Størst forventninger var det til årets doble norgesmester, Fredrik Fjæraa. Gamle Fredrikstad-spilleren er nummer 11 på verdensrankingen for funksjonshemmede (WR4GD Gross), og hadde selv store ambisjoner i EM.

Det endte med delt 23. plass etter at Fjæraa spilte tre runder med en totalscore 23 over par – langt bak den suverene europamesteren Juan Postigo fra Spania, som med ett bein presterte å gå sju under par for turneringen.

– Det er et enormt høyt nivå på de beste funksjonshemmede utøvere i Europa. Vi er alle dypt imponert av å se hva spillerne kan gjøre med de ulike funksjonshemmingene, og tar med oss mye læring hjem, rapporterer Stian Halvorsen på telefonen fra Portugal.

Larvik-spilleren endte på delt 34. plass og som nest beste nordmann i feltet. André Toth ble nummer 41 og Kent Danielsen ytterligere seks plasser bak der igjen.

– Personlig er jeg veldig fornøyd med prestasjonen, og det samme er André (Toth) med de to siste rundene. Kent (Danielsen) sleit med nakkeproblemer og fikk det ikke helt til som han hadde håpet. Og Fredrik (Fjæraa) vil hente erfaring fra sin første EM-turnering, sier Stian Halvorsen.