Story of the day var utvilsomt at amerikaneren Nick Watney (39) testet positivt for covid-19. Mens Watney – som er den første spilleren på PGA Touren som tester positivt for sykdommen – plasserte seg selv i isolasjon, fortsatte Viktor Hovland jakten på cuten i RBC Heritage.

Hovland greide ikke helt å følge opp den strålende 65-runden på torsdag, som holdt til delt tredjeplass.

LES OGSÅ: Eagle-avslutning og knallstart for Hovland

Tendens på dag to

På dag to åpnet Hovland med bogey, men fulgte umiddelbart opp med birdie. Den tendensen viste to ting; 1) at Hovland ikke helt hadde dagen, og 2) at Hovland har sterk psyke.

Det samme gjentok seg nemlig på hull 8 og 9, og hull 13 og 14; først bogey, så birdie.

På hull 17, et par 3-hull, ville Hovland gjentatt prosessen for fjerde gang, om han hadde satt birdieputten fra to og en halv meter.

(saken fortsetter under bildet)

Viktor Hovland og caddie Shay Knight. (Foto: Getty Images)

Stoppet av lyn og torden

Dét fikk han derimot ikke tid til, for da Hovland stod klar med putteren, blåste dommerne i hornet på grunn av innkommende lyn og torden. På daværende tidspunkt var Hovland +1 for dagen, og -6 totalt. Det var seks slag bak lederen Webb Simpson (-12).

Da spillet startet opp igjen, avsluttet Hovland runden med to kjappe par, og ligger dermed på 28. plass før tredje runde, fortsatt seks slag bak lederen.

Dag 3

På dag tre skal nordmannen spille med C.T. Pan. Duoen slår ut klokka 17.10, norsk tid.

Det er et stjernespekket startfelt i South Carolina denne uken, og med på deltagerlisten er blant andre Rory McIlroy, Brooks Koepka, Rickie Fowler, Tony Finau, Jordan Spieth, Justin Rose, Jon Rahm og Dustin Johnson. Ukens turnering sendes på Eurosport Norge og GOLFTV på torsdag og fredag fra 21.00 til 00.00, fra 20.00 til 00.00 på lørdag og fra 19.00 til 00.00 på søndag.

Ventura

Samtidig som Hovland imponerer i South Carolina, spiller Kristoffer Ventura på Korn Ferry Tour, som er nivået under.

Ventura greide cuten etter å ha levert en runde i toppklasse på dag to, men på den såkalte «moving day» bevegde norskmeksikaneren seg i feil retning. Det scores utrolig lavt på banen i Florida, og med en runde på 71 slag, falt Ventura 24 plasser, til 65. plass.

Amerikaneren Vince India leder turneringen etter tre dager på smått utrolige 25 under par, etter runder på 63, 66 og 62 slag.

Ventura starter siste runde klokka 15, norsk tid.

Leaderboard