Viktor Hovland (Miklagard Golf), som nå er halvveis inne i sitt andre år som collegespiller, har fått en knallstart på 2018-sesongen for Oklahoma State University. 

I starten av februar slo han til med karrierebeste da han endte på andreplass i The Amer Ari Invitational på Hawaii etter en avsluttende 65-runde. I neste turnering, The Prestige at PGA West i California, fulgte han opp med en delt fjerdeplass og en ny lagseier for Oklahoma State.

Denne uken var han i gang igjen. Med runder på 68, 69 og 72 slag endte han turneringen på delt tredjeplass (-4). Fem slag bak ham endte lagkamerat Kristoffer Ventura (Oslo GK) på en fin 12.-plass.

Selv om Hovland endte tolv slag bak den overlegne vinneren Collin Morikawa, var turneringen nok en bekreftelse på at Hovland har tatt enda et steg videre denne sesongen. Turneringen endte også med lagseier for Oklahoma State, som nå har vunnet tre turneringer på rad og har klatret til topps på Golfweeks rangering av de beste collegelagene i hele USA. 

Resultater Querencia Cabo Collegiate

De siste ukene har Viktor Hovland klatret jevnt og trutt oppover verdens amatørranking (WAGR), og for øyeblikket ligger han helt oppe på 13.-plass. Når listen oppdateres etter tirsdagens pallplassering, sniker han seg sannsynligvis med blant de ti beste. For øyeblikket er det bare én europeer som er rangert høyere enn Hovland på verdensrankingen, Sveriges Oliver Gillberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Viktor Hovland (nummer to fra venstre) og Kristoffer Ventura (nummer fire fra venstre) er viktige brikker i USAs beste collegelag for herrer. (Foto: Oklahoma State Men’s Golf)

Norge har i dag tre spillere blant de 40 beste på verdensrankingen: Hovland, Kristoffer Ventura på 28.plass og Kristoffer Reitan (Oslo GK) på 39.-plass. Derfra er det 200 plasser ned til norske navn på listen, Markus Braadlie (Miklagard Golf).