Viktor Hovland har ennå til gode å misse en cut som proff på PGA-touren. Torsdag åpnet han med en blytung runde på fem over par i ZOZO Championship i Japan, men ettersom det er et begrenset startfelt på bare 78 spillere, behøver han ikke å bekymre seg for noen cut på fredag.

Hovland kom skjevt ut med bogey allerede på åpningshullet, før han fulgte opp med proffkarrierens første trippelbogey på det femte par 3-hullet. Dermed ble resten av runden en kamp i motbakke. Han fulgte opp med syv strake par, før to nye bogeys på hull 13 og 14 sendte ham ned til +6 og nær bunnen av leaderboardet.

Etter par på hull 15, 16 og 17 kom dagens første og eneste birdie omsider på det avsluttende par 5-hullet.

Med 75 slag på scorekortet, hans høyeste score i 2019, må han ta til takke med en skuffende 69.-plass.

Hovland var ikke alene om å slite på Accordia Golf Narashino CC torsdag. Navn som Tommy Fleetwood, Patrick Reed, Tony Finau, Jason Day, Adam Scott og Jordan Spieth leverte alle runder over par.

På motsatt ende av leaderboardet har Tiger Woods på sin side fått en forrykende start på sin 2019/2020-sesong. Med en åpningsrunde på seks under par deler han ledelsen med Gary Woodland, ett slag foran hjemmehåpet Hideki Matsuyama.

Det så imidlertid stygt ut for Tiger tidlig på runden.

43-åringen startet dagen med tre bogeys på rappen, og på det tidspunktet var det nok ikke mange som klarte å spå hva som ville komme. En birdie på hull 14, Tigers femte hull for dagen, utløste et skred av birdies, og med fire birdies fra hull 14 til 18, rundet han utrolig nok på én under par til tross for den dårlige starten. Og Tiger var bare så vidt varmet opp.

 

 

Etter å ha startet sine siste ni med to par tråkket han enda hardere på gassen, og med fem birdies på de siste syv hullene kunne han signere for en 64-runde – hans laveste score i 2019.

Skulle Tiger vinne denne uken, vil han tangere Sam Snead sin rekord med 82 seirer på PGA-touren.

Mens seier allerede er utelukket for Hovland, er det mye penger å spille for i den første utgaven av ZOZO Championship. Det er hele 10 millioner dollar som skal fordeles på de 76 spillerne.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard