Etter å ha startet turneringen på The Lakes Golf Club i Sydney med runder på 73, 68 og 74 slag hadde Hovland delt 28.-plass (-1) som utgangspunkt før søndagens avslutningsrunde.

Der sparte han det beste til sist, og med en sisterunde på fire under par, bestående av seks birdies, to bogeys og resten par, klatret han 15 plasser oppover leaderboardet til -5 sammenlagt og delt 13.-plass.

Det var elleve slag bak den overlegne vinneren Abraham Ancer fra Mexico, som vant med hele fem slags margin, men foran navn som Keegan Bradley, Matt Kuchar og Brandt Snedeker – for å nevne noen.

– Spillet var bedre i dag. Det var en fin avslutning på turneringen. Jeg slo veldig mange gode slag og hadde mange bra putter som strøk hullkanten, sier Hovland til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under scorekortet)

Slik så ukens siste scorekort ut for Viktor Hovland. 

Til tross for hans solide avslutning startet han dagen på samme måte som to av de foregående rundene med å bomme utslaget på det brutalt vanskelige åpningshullet i vannet til venstre. Denne gangen klarte han imidlertid å begrense skaden til en bogey. På dette hullet alene tapte han hele fem slag gjennom hele uken.

– Jeg måtte selvfølgelig dumpe utslaget i vannet igjen. I dag krysset den heldigvis på den andre siden, så jeg kunne droppe der fremme. Deretter spilte jeg ganske solid, egentlig. Jeg gjorde en birdie på hull 5 for å komme meg tilbake til par og toputtet hull 8 for enda en birdie. Første ni er mye tøffere enn back, så jeg visste at jeg hadde en god mulighet til å gå en fin runde, sier Hovland.

21-åringen toputtet igjen for birdie på hull 11 og gjorde enda en birdie på 13 etter å ha slått driven opp til greenkanten. På hull 14 toputtet han nok en gang for birdie for å komme seg til fire under par for dagen.

Jeg har gått og haltet litt rundt de siste dagene og gått på smertestillende. Jeg trodde det skulle gå over, men det har bare blitt verre og verre

Viktor Hovland

– Jeg tenkte at jeg med et par birdier til kunne klatre ganske høyt på lista, men jeg leste vinden feil på hull 16 og endte opp veldig kort og treputtet, men jeg svarte fint med birdie på det neste og deretter en god up-and-down for par på det siste, sier Hovland.

13.-plassen betyr også at Hovland tar med seg sine første poeng på den offisielle verdensrankingen. Når listen oppdateres mandag, kommer han til å ligge på rundt 1100.-plass. Det tar nok ikke lang tid før navnet hans skyter fart oppover den listen.

Les også: Hovland letter på sløret om proff-planene

Plaget av vond hofte

Hovland avslørte etter lørdagens runde at han har slitt med litt smerter i hofta den siste tiden og har måttet endre litt på driver-svingen for å kompensere for dette. Etter et tett turneringsprogram i høst ser han nå frem til en god pause.

Neste gang vi ser ham i aksjon i en proffturnering igjen, blir storturneringen Farmers Insuraance Open på Torrey Pines i California 24. januar. Hans neste collegeturnering blir ikke før 7. februar.

– Jeg har slitt med hofta et par måneder nå, men det har ikke vært så ille frem til de siste par ukene. Det gjør bare vondt når jeg slår med driveren. Jeg har gått og haltet litt rundt de siste dagene og gått på smertestillende. Jeg trodde det skulle gå over, men det har bare blitt verre og verre, sier Hovland og avslutter:

– Det blir digg med en pause nå, jeg må si det!

Den har han definitivt gjort seg fortjent til.

Resultater