Den prestisjetunge turneringen spilles på krevende Sage Valley Golf Club i South Carolina, bare 20 minutter unna Augusta National i Georgia.

Feltet består av verdens 54 beste juniorer, og er i følge Golfweek.com verdens høyest rangerte juniorturnering.  

Og på startstreken står to norske 18-åringer: Viktor Hovland (Miklagard GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK).

Reitan hadde en blytung start på turneringen torsdag. Med tre bogeys, to dobbelbogeys og ingen birdes kom han til slutt inn på 79 slag. Fredag var det andre boller.

Han svarte med seks birdies, tre bogeys og resten par, og klatret fra 45.- til 16. plass. +4 sammenlagt gir tre slag opp til topp 10. Austrin Eckroat leder turneringen på ni under par, hele fem slag bedre enn nærmeste utfordrer.

Viktor Hovland flyttet seg dessverre i motsatt retning på leaderboardet. Han startet dagen på delt 10. plass (+1), men ligger nå på 31. plass etter en andrerunde på fem over par.

Les også: Tiger Woods showet for Reitan & co

Viktor Hovland har kvalifisert seg til Junior Invitational gjennom sin plassering på verdensrankingen for amatører. Dette er første gang han er med.

Reitan har på sin side kvalifisert seg på bakgrunn av seieren i Junior Orange Bowl Championship i Miami i romjulen og triumfen i European Boys Team Championship i fjor sommer. Dette er det andre året på rad han deltar i Junior Invitational. 

I fjor endte han på 19. plass, det samme året som det svenske stjerneskuddet Marcus Kinhult gikk helt til topps. Kinhult spiller nå på europatouren. 

Turneringen spilles over tre runder. 

Turneringsinfo