Hovland deler 28.-plassen etter første runde på to under par (69), fem slag bak lederen Keegan Bradley fra USA.

Det var mye opp og ned på front-nine på Hovland, som gjorde tre birdier, tre bogeyer og tre par, før det stabiliserte seg på back-nine med to birdier og resten par.

– Litt frustrerende runde siden jeg føler jeg spiller veldig bra.  Jernslagene har tatt store steg de siste månedene, og jeg drivet veldig bra også. Jeg vil si chippingen har blitt mye bedre også, men i dag la jeg meg på steder hvor jeg ikke fikk mye ut av, og jeg stanget også litt med puttingen. Men 60-tallet på denne banen er ikke dårlig. Jeg får satse på litt mer flyt i morgen, så kan det bli fem-seks under, oppsummerte Hovland runden overfor Eurosport.

For Ventura sin del utviklet runden seg dessverre i motsatt retning. Han kom stormende ut av portene med tre birdier på de fem første hullene, og var nær toppen av leaderboardet tidlig i runden, men dessverre dabbet han av og gikk de resterende hullene på fire over par og deler nå 88.-plassen, ett slag utenfor den foreløpige cutgrensen.

Ventura har nå falt til 138.-plass på poenglisten FedEx Cup og må snart begynne å få noen gode resultater hvis han skal kunne nærme seg 125.-plassen som gir forlengde spillerettigheter på PGA-touren neste år.

Viktor Hovland, som er med i TV-produsentens «featured groups» som følges slag-for-slag på GOLFTV begge de to første rundene, startet dagen med to korte birdiemisser før han åpnet kontoen på hull 3 etter et nydelig innspill fra 165 meter.

Den birdien ble annulert umiddelbart etter et besøk i greenbunkeren på hull 4, men nordmannen svarte med to birdier på rappen på 5 og 6. Dessverre ble også disse raskt annulert av to bogeyer på rad etter at han verken klarte å gjøre up-and-down på hull 8 eller 9.

Nærspillet var statistisk sett Hovlands store svakhet på torsdagens åpningsrunde. Han tapte 1,376 slag til gjennomsnittet av feltet rundt greenene, 145. dårligst av 156 spillere, men til gjengjeld var han feltets sjette beste spiller fra tee og den 18. beste på innspillene.

På back-nine gjorde han birdie på det 11. par 5-hullet etter å ha slått seg opp til greenområdet på to slag. Deretter forspilte han en god birdiemulighet på det 14. par 5-hullet, men svarte raskt med birdie fra fire og en hakv meter på hull 15 – hans lengste senkede putt på hele runden.

Med tre par på rad på tampen av runden kunne han til slutt signere for 69 slag.

Etter noen forrykende vintermåneder har det gått litt tråere for Hovland den siste tiden – ut fra hans høye standarder. Hans forrige topp-10-plassering kom i februar, men han ligger fortsatt høyt plassert med 7.-plass på FedEx Cup sammenlagt.

Fredag slår han ut klokken 13.50 norsk tid. Ventura har starttid 20.17.

Leaderboard