U.S. Open er kjent som turneringen der de beste spillerne i verden virkelig får mulighet til å vise hvem som er best. Derfor er det ingen tilfeldighet at den norske «ball-striking»-maskinen Viktor Hovland er helt i toppen når 54 av 72 hull er ferdigspilt.

Viktor Hovland uttalte før U.S. Open startet at han ikke var helt fornøyd med hvordan spillet satt, men nå ser han ut til å høste fruktene av intensiv hardtrening i opptakten til turneringen.

Lørdag leverte han en tredjerunde på par, hans beste runde for uken, og i skrivende stund har han klatret opp til delt 8-plass, to over par sammenlagt, syv slag bak lederen Matthew Wolff fra USA, Hovlands gamle lagkamerat på Oklahoma State University.

Wolff leder med to slag over Bryson DeChambeau før siste runde.

Hovland, som endte på 12.-plass i fjorårets U.S. Open på Pebble Beach, hadde en kontrastfylt runde: mens de første ni hullene inneholdt tre bogeys, tre birdies og tre par, avsluttet han runden med hele ni par på rad.

– Det er så sterkt levert av Viktor Hovland. Det er en herlig prestasjon han leverer, en nydelig runde på par, konstaterte Viasats ekspertkommentator Joakim Mikkelsen.

– Håpet om seier lever, for vi vet hvor raskt det kan endre seg her på Winged Foot, fortsatte han.

Hovland startet dagen med bogey etter å ha misset fairway på utslaget, men tok slaget umiddelbart tilbake ved å chippe i for birdie fra 10 meter på hull 2. På hull 3 tapte han et slag igjen etter en treputt fra 16 meter, men nok en gang svarte han med birdie etter å ha senket en langputt fra 17 meter på hull 5. Dagens tredje og siste bogey kom på hull åtte etter en ny drive i den tykke roughen, men for tredje gang kontret han med birdie etter å ha slått seg inn på to slag på par 5-hullet.

På back-nine leverte 23-åringen bunnsolid golf med ni par på rad, men det kunne fort ha blitt -1 for dagen etter at den ti meter lange birdieputten på hull 18 akkurat sneiet hullkanten.

Ifølge U.S. Opens nettsider var det ingen i feltet som hadde bedre nærspill enn Hovland lørdag. Totalt for turneringen har det imidlertid vært det lange spillet som har vært hans store styrke: han er 8. best i feltet på utslagene og den 6. beste på innspillene. Rundt greenene er han rangert som nummer 15, mens på puttestatistikken er det 45 spillere som er bedre enn ham.

Hovlands 70-runde var lørdagens åttende beste score på Winged Foot. Dagens beste runde var det Matt Wolff som stod for med vanvittige fem under par på den brutalt vanskelige banen. Han gikk hele 19 hull på rad uten en eneste bogey før han kom til det 15. hullet lørdag.

– Det er som om han spiller en annen bane enn de andre, sa Joakim Mikkelsen om Wolff sin ekstremrunde.

Skulle Wolff gå helt til topps på søndag, vil det være første gang siden Francis Oumet vant for 107 år siden at en spiller vinner i sin U.S. Open-debut.

Hovland tar fatt på sisterunden klokken 18.46 norsk tid i ball med spanske Rafa Cabrera-Bello.

 

Leaderboard