Etter å ha imponert uke etter uke på PGA-touren i USA etter at han debuterte som proff, var det duket for Viktor Hovlands proffdebut på europeisk jord torsdag.

Der fikk Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington, som spiller med nordmannen de to første rundene, et innblikk i Hovlands kvaliteter.

På en dag der det lange spillet ikke satt like godt som vanlig, klarte han likevel å kjempe seg inn til nok en runde på 60-tallet.

Da birdieputten fra fire meter på hull 18 rullet i koppen, kunne Hovland signere for en score på 69 slag og en delt 14.-plass sammen med blant andre regjerende mester Francesco Molinari, fire slag bak lederen Matt Wallace fra England.

– Det var mye bra. Jeg gjorde syv birdies, men fire bogeys er litt for mye. Jeg slo for mange dårlige slag som kostet litt her og der. Jeg får jobbe litt på rangen, så sitter slagene forhåpentligvis bedre i morgen, sa Hovland til NRK og GOLFTV etter runden.

(Artikkelen fortsetter under intervjuet med Hovland etter runden)

(Video: NRK)

 

Svak fra tee – sterk med jernkøllene

Omkranset av noen av de største publikumsgalleriene på Wentworth torsdag fikk Hovland en knallstart på runden med -2 etter sine fem første hull, men falt tilbake til par igjen med to bogeys på rad på hull 6 og 7.

Vanligvis så stabile Hovland dro på seg tre bogeys allerede på sine syv første hull for dagen, og hver gang var det svake utslag som stakk kjepper i hjulene for ham.

Det er uvanlig kost for en spiller som har vært så å si like god som Rory McIlroy fra tee i 2019.

 

 

Hovland tok de to tapte slagene tilbake med birdies på hull 9 og 11 etter to lekre innspill. På enkle hull 12, et kort par 5-hull, klarte han ikke å utnytte den gode birdiemuligheten etter et litt upresist utslag, og et kvarter senere måtte han kjempe hardt for bogey etter at han måtte bruke to chiper for å komme seg inn på green.

Femmeren på scorekortet skulle heldigvis også bli hans siste bogey for dagen.

Etter tre par på rad rundet Hovland av med stil med birdie på de to avsluttende par 5-hullene. Birdien på hull 18 smakte nok ekstra godt med tanke på at han trodde førsteballen var vekk og han måtte slå en provisorisk ball.

Hovland har nå levert smått utrolige 18 runder på rad på 60-tallet i PGA- og europatour-sammenheng.

– En herlig åpning med syv birdies. Den birdiekontoen er mer enn feit nok. Han setter sammen disse rundene omtrent okke som. Det er akkurat den starten vi hadde håpet på, konstaterte Viasat-ekspert Joakim Mikkelsen fra kommentatorboksen idet Hovland gikk av den 18. green.

Les også: Harrington imponert over Hovland: – Spillet hans har vært fenomenalt

(Artikkelen fortsetter under)

 

Drømmer om Ryder Cup

Viktor Hovland skal tilbringe 2019/2020-sesongen på den amerikanske PGA-touren, men kommer også til å konkurrere litt på europatouren for å sikre at han oppfyller kriteriene for å kunne kvalifisere seg til neste års lagturnering Ryder Cup.

Det er totalt tolv plasser på Ryder Cup-laget, der de fire beste spillerne på den europeiske poengrankingen er automatisk kvalifsert, i tillegg til de fem beste europeerne på verdensrankingen. I tillegg har Harrington tre wildcards han fritt kan dele ut, og det er her Hovland sannsynligvis vil komme inn i bildet.

For å kunne representere Europa må han imidlertid først sørge for å ha spilt minst fire europatour-turneringer (WGC-turneringer og majorer teller ikke).

Hovland sa til europeantour.com onsdag at det «ville betydd alt for ham» å være en del av Europas Ryder Cup-lag.

– Jeg elsker collegegolf så mye, og selv om profesjonell golf er virkelig kult, tenker jeg fortsatt på tiden vi hadde på college. Det er ingenting som er bedre enn å vinne en turnering som et lag, og forhåpentligvis vil jeg en dag være en del av et vinnende Ryder Cup-lag, sa Hovland, som for øvrig fylte 22 år på onsdag.

Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington har latt seg imponere av det han har sett av Hovland så langt. Under onsdagens pressekonferanse på Wentworth beskrev han spillet til Hovland som «fenomenalt».

– Måten han oppfører seg på, bare etter mitt korte møte med ham, ser det ut som om han har en god holdning og er fokusert. Det føles som om han hører hjemme her, noe som er den viktigste nøkkelen når man er en ung rookie som kommer ut på touren. Hvis man ser ut som om man blir fanget i frontlykene, forsvinner man fort, men Viktor ser bare ut som om han er her for å spille golf, fortalte Harrington.

 

Leaderboard