TPC Scottsdale i Arizona har et av verdens mest berømte par 3-hull, men i motsetning til hull 17 på Sawgrass, 12 på Augusta og 7 på Pebble Beach er det ikke banearkitektens fortjeneste.

Det 148 meter lange 16. hullet på TPC Scottsale har blitt et ikonisk golfhull på grunn av sine gigantiske tribuner som rammer inn hullet, og stemningen minner langt mer om en «frat party» på college enn en golfturnering. Og for mange av tilskuerne er det nettopp derfor de kjøper billett.

Spillerne gjør sitt for å by på seg selv og bidra til showet, og det er ikke uvanlig at de fyrer opp stemningen ved å hausse opp publikum før de skal slå.

Det har naturligvis ført til mange minneverdige øyeblikk, selv om ingenting sannsynligvis noen gang kommer til å toppe Tiger Woods sitt hole-in-one der i 1997 i hans første fulle år på PGA-touren:

Denne uken er det endelig Viktor Hovland sin tur til å kjenne på hvordan det er å ha 20 000 feststemte og høylytte tilskuere rundt seg idet han skal spille sin første PGA Tour-turnering i 2020.

Forrige uke pratet han med GOLFTV om hvilke forventninger han har till opplevelsen:

– Det eneste man hører om turneringen, er det 16. hullet, tilskuerne der og hvordan det kommer til å være. Jeg gleder meg til å se hvordan atmosfæren er, og forhåpentligvis får jeg gjort noen birdies, sier Hovland.

På spørsmål om han planlegger noen morsomme interaksjoner med publikum mens han er der, sier han at han kommer til å ta det som det kommer.

– Jeg vet ikke. Det ser ut som om hver gang jeg tenker for mye på ting jeg skal gjøre, ender det opp dårlig. Jeg skal bare la instinktene mine styre, så får vi se hva som skjer, smiler Hovland til Golf TV.

 

 

Hovland startet nylig 2020-sesongen med to europatour-turneringer i Midtøsten. Det endte i en misset cut i den første turneringen i Abu Dhabi, men 23.-plassen i Omega Dubai Desert Classic uken etter var et skritt i riktig retning på vei tilbake til godspillet han viste i hele fjor.

Selv om Waste Management Phoenix Open blir Hovlands første PGA Tour-turnering for året, er tourens 2019/2020-sesong allerede godt i gang. Hovland har klart cuten i tre av fire turneringer i den nye sesongen, med 10.-plassen i A Military Tribute at The Greenbrier i september som beste resultat.

 

 

Hovland tror ørkenbanen TPC Scottsdale kan passe spillet hans bra:

– Forholdene der er fantastiske. Den er litt trang fra tee, så man må drive godt. Det kommer til å passe meg bra, sier Hovland til GOLFTV.

Hovland tar fatt på førsterunden på hull 10 klokken 21.15 norsk tid torsdag i gruppe med amerikanerne Marty Jertson og Patrick Flavin. Turneringen sendes på Eurosport og GOLFTV, som også er til stede i Phoenix med sitt norske team denne uken og fotfølger Hovland.