To sene bogeyer ødela for Hovland i jakten på PGA Tour-kortet.

På den negative siden: Viktor Hovland misbrukte første matchball-mulighet til å sikre seg PGA Tour-kortet.

På den positive siden: Han har to muligheter igjen, og er i enda bedre posisjon enn før.

«Den magiske grensen»

I følge Korn Ferry er den magiske poenggrensen 200 poeng. Disse poengene beregnes ut fra plasseringene i de tre finals-turneringene, som det nå gjenstår to av. I følge Korn Ferry ville en 6. plass alene vært nok til å sikre disse to hundre poengene.

Med andre ord; Hovland var i utmerket posisjon gjennom hele helga til å sikre kortet på første forsøk, spesielt etter torsdagens runde på -7, da han lå i delt ledelse.

Grip. Rip. Chase dream.@OSUCowboyGolf alum Viktor Hovland eyes his first @PGATOUR card this afternoon @NCHC_Golf. pic.twitter.com/E72fFxm8cz — Korn Ferry Tour (@KornFerryTour) August 18, 2019

Når han nå ikke greide det, og endte på delt 11. plass etter en runde på par, er det likevel ingen grunn til å bekymre seg veldig mye. Målet er, hvis Korn Ferry Tour har rett, fortsatt to hundre poeng.

Helgas 11. plass gjør at Hovland er på god vei, med 130 poeng. Det betyr at 70 gjenstår, noe som tilsvarer en topp 25-plassering i neste turnering.

– Det er en god start for Viktor i jakten på PGA Tour-kortet, sier Golf TV-kommentator Marius Thorp.

Hadde kortet i lomma

På den fjerde runden startet Hovland stabilt og godt. Ok, birdiene florerte ikke som man kanskje hadde håpet på, men Hovland holdt seg hele tiden rundt 6. plassen, med få slag opp. Da han rullet i en ny birdie på det tolvte hullet, et par 5-hull, så det i det hele tatt veldig lovende ut i kampen om 5. plassen.

Da lå Hovland på delt 3. plass – og hadde kortet i lomma.

Det ble ødelagt av to bogeyer på rappen; på det 14. og 15. hullet. Dermed «raste» Hovland ned til delt 11. plass; og til slutt to slag unna å sikre kortet på første forsøk.

Ventura

Fortvil ikke, det kommer en ny mulighet allerede neste helg, i Albertsons Boise Open. Der står også Kristoffer Ventura på startstreken. Ventura, som allerede har sikret spill på PGA Touren til neste sesong, leverte en sisterunde på 71 slag, og endte til slutt på delt 53. plass.

Amerikanske Scottie Scheffler, som allerede har sikret seg PGA Tour-kortet via Korn Ferry Tour, vant turneringen.