Viktor Hovland startet uken i Abu Dhabi med å slå superstjernene i oppvisningskonkurransen Hero World Challenge, men maktet dessverre ikke å ta med seg godspillet til selve turneringen på Abu Dhabi GC i De forente arabiske emirater.

Etter en åpningsrunde på én over par torsdag var Hovland avhengig av å gå under par på fredagens andrerunde for å komme seg på riktig side av cutstreken.

Dessverre ble hans runde på par ett slag for mye.

Etter å ha startet dagen med ni strake par fikk Hovland en knallstart på back-nine med eagle-birdie for å komme seg på riktig side av cuten. Dessverre gikk han de resterende hullene på to over par, og dermed må han pakke sakene tidlig.

Italieneren Francesco Laporta leder turneringen på ti under par.

Etter å ha startet proffkarrieren med å klare cuten i elleve turneringer på rad har Hovland nå misset cuten i to turneringer på rad. 

Mens mange av hans PGA Tour-kollegaer har startet året på Hawaii, starter Hovland sesongen på europatouren med to turneringer på rad i Midtøsten, og 22-åringen skal også i aksjon i Dubai neste uke.

Det betyr at han snart bare er én turnering unna å fylle opp kvoten på fire europatour-turneringer som kreves for å kunne representere Europa i Ryder Cup i september.

– Jeg ønsker åpenbart å komme med på Ryder Cup-laget. Men det er ikke noe jeg tenker på hver dag jeg står opp. Jeg prøver bare å bli bedre i golf. Men jeg ønsker jeg å være kvalifisert til å delta hvis muligheten skulle by seg, sa Hovland i pressekonferansen tidligere denne uken.

Han spilte med ingen ringere enn Ryder Cup-visekaptein Robert Karlsson de to første rundene i Abu Dhabi. Hovland spilte også med kaptein Padraig Harrington under PGA-mesterskapet på Wentworth i fjor høst, og Karlsson uttalte nylig til Viasat at det ikke er tilfeldig at de spiller sammen denne uken.

– Jeg kommer til å titte litt på spillet hans, men det handler først og fremst om å bygge en relasjon. Kapteinene og visekapteinene velger hvem vi vil spiller med, og dette var en av mine få muligheter til å spille med Hovland. Det handler om å forsøke å skape kontakter og relasjoner med de potensielle spillerne som vi tror har en sjans å komme med i laget. Det er fantastisk å få spille med Hovland, sa Karlson.

Leaderboard