For en vanvittig sesong det har vært så langt for Viktor Hovlands Oklahoma State University.

Tro det eller ei, men helt siden sesongen startet i august i fjor, har laget hatt den individuelle vinneren i ALLE slagspillsturneringene de har spilt.

Viktor Hovland har stått for tre, Austin Eckroat én, mens Matthew Wolff hadde før denne uken bidratt med fire seiere.

Onsdag gikk han til topps i Valspar Collegiate i Florida og ble dermed den første i skolens historie som vinner fem individuelle turneringer i én og samme sesong.

Med fem turneringer igjen av årets sesong har han fortsatt mulighet til å slå Tiger Woods sin rekord på åtte seiere i 1995/1996-sesongen for Stanford.

Viktor Hovland, som tok karrierens første collegeseier i Valspar Collegiate i fjor, var også påmeldt i seierskampen før siste runde etter å ha åpnet turneringen med to strake 67-runder.

Han startet den tredje og avsluttende runden tre slag bak lederen Wolff, men med en ukarakteristisk sisterunde på én over par, bestående av tre birdies, to bogeys og en dobbel, måtte Hovland til slutt ta til takke med delt 5.-plass (-7), syv slag bak Wolff.

Oklahoma State endte på en sjelden fjerdeplass i lagkonkurransen. Bak Wolff og Hovland på leaderboardet endte neste Oklahoma State-spiller på 37.-plass. 

Dette var Hovlands første runde over par på college siden september og bare hans andre i løpet av hele sesongen.

21-åringen fra Miklagard GK har fått mulighet til å matche seg på PGA-touren flere ganger de siste ukene, men det er liten tvil om at han får meget god motstand når han er hjemme i Oklahoma også.

Matthew Wolff og Hovland har fulgt hverandre som erteris i mange måneder nå, og før mandagens avslutningsrunde i Florida hadde begge utrolig nok begge brukt nøyaktig 1027 slag på de 15 turneringsrundene de hadde spilt sammen denne sesongen!

 

Hovland og Wolff er for øvrig rangert som den beste og nest beste spilleren i det amerikanske collegesystemet og som nummer to og fire på den offisielle verdensrankingen for amatører.

Fowler delte ut NCAA-ringene

Rickie Fowler var til stede på Floridian Golf Club for å følge de oransje cowboyene på sisterunden. Det har han også vært de siste årene.

– Når man først er blitt en del av Oklahoma State-familien, er man det for alltid. Det er en viktig del av hvem jeg er, sier Fowler til golfweek.com.

 

 

Fowler sier det er verdifullt for utviklingen til spillerne at alle på laget har et så høyt nivå og kan pushe hverandre hver dag.

– Vi har alltid et par-tre spillere som er med i toppen og én som vinner. Det neste steget i utviklingen deres er å vinne flere turneringer individuelt, og de kan få til ville ting videre derfra, sier Fowler.

– – –

NB! Viktor Hovland var invitert til ukens PGA Tour-turnering Valspar Championship etter seieren i collegeturneringen i fjor. Han har imidlertid takket nei til plassen og sparer invitasjonen til en annen turnering til sommeren. Les hvorfor her.