Det er et enormt press på Viktor Hovlands og Kristoffer Venturas Oklahoma State University i ukens Nationals-sluttspill: Etter en historisk sesong med ti seiere, som attpåtil har blitt dokumentert i en egen realityserie på The Golf Channel, forventer nesten «alle» at de oransje cowboyene skal innfri i finalen på deres hjemmebane Karsten Creek. 

Forrige uke viste underdogene University of Arizona og Sandra Nordaas at favorittstempel imidlertid ikke har mye å si i match-sluttspill, da de overrasket alle og vant sin finale mot storfavoritten University of Alabama.

Oklahoma State University har derimot innfridd de skyhøye forventningene så langt, og onsdag sikret de en billett i finalen. Og Viktor Hovland, som har vært lagets viktigste spiller hele vårsemesteret, viste igjen at han er å regne med under press.

I formiddagens spennende kvarfinale mot Texas A&M møtte Hovland verdensnier Chandler Phillips. Det ble en nervepirrende match som vippet frem og tilbake store deler av veien, og Phillips utlignet matchen med birdie på hull 18. I omspillet kontret Hovland umiddelbart med birdie, og dermed sikret han seieren. Det gjorde også Matthew Wolff og Austrin Eckroat etter en snuoperasjon i innspurten, mens Kristoffer Ventura delte sin match mot Walker Lee.

Ettermiddagens semifinale mot Auburn ble en langt mindre neglebitende affære for Hovland i duell mot Jovan Rebula. Hovland, som er rangert som nummer 7 i verden, var storfavoritt mot Rebula (nummer 247 i verden) og innfridde forventningene med en komfortabel 4&3-seier.

(Artikkelen fortsetter under intervjuet med lagets trener)

 

Auburn skapte imidlertid spenning ved å ta de to neste pengene da de slo Kristoffer Ventura og Matthew Wolff, men Oklahomas Austin Eckroat og Zach Bachou svarte med å vinne sine matcher med god margin.

Dermed er Oklahoma State University klare for finale foran sitt eget hjemmepublikum, og for andre uke på rad er også University of Alabama også klare for finalen. I deres semifinale mot Duke viste de at de kommer til å gi Oklahoma State en tøff match: De vant alle (!) sine fem matcher, og alle matchene var ferdige før de hadde rukket å komme til det 18. hullet.

Viktor Hovland slår ut først for Oklahoma State i finalen, som starter klokken 21.25 norsk tid onsdag. Mens vi her hjemme i Norge må nøye oss med å følge turneringen på leaderboardet på nett, blir runden kringkastet direkte på The Golf Channel over hele USA.