For en uke siden spilte Viktor Hovland med flagget på brystet i lag-VM i Irland, hvor han sammen med Kristoffer Reitan og Jarle Volden sikret en femteplass til Norge – en tangering av Norges beste resultat i turneringen. Samtidig sesongåpnet hans Oklahoma State på Pebble Beach, hvor fjorårets soleklart beste collegelag måtte ta til takke med en tredjeplass i lagkonkurransen.

Med Hovland tilbake i troppen i helgens turnering på majorbanen Olympia Fields i Fighting Illini Invite var Oklahoma State tilbake der de hører hjemme på toppen av pallen – men igjen var det Hovlands lagkamerat Matthew Wolff som stjal overskriftene med å vinne sin andre turnering på rad.

Hovland hadde en treg start på turneringen med runder på 70 og 72 slag, og med +2 sammenlagt før siste runde var seieren utenfor rekkevidde. Han avsluttet imidlertid turneringen med stil, og med et scorekort bestående av seks birdies, tre bogeys og resten par signerte han for en 67-runde som løftet ham opp til delt 6.-plass – fem slag bak lagkameraten Wolff.

Hele fire av de fem Oklahoma State-spillerne endte i topp-10, noe som resulterte i en knusende overlegen lagseier med 18 slags margin over Southern California på andreplass.

Nå venter en liten turneringspause for Hovland og co. som ikke skal i aksjon igjen før i midten av oktober. Det er foreløpig usikkert hvordan Hovlands høstprogram kommer til å se ut. Forrige uke avslørte han til Norsk Golf at han har fått syv invitasjoner til den kommende PGA Tour-sesongen i tillegg til de tre majorene han kvalifiserte seg til etter U.S. Amateur-seieren i august, og sannsynligvis er Hovlands PGA Tour-debut bare noen få uker unna.

Les også: Hovland skal spille PGA Tour-turneringer i høst

Det har vært flere gode norske collegeprestasjoner de siste par ukene. Forrige helg tok norsk-amerikaneren William Buhl (University of Arkansas) sin første individuelle collegeseier i Division 1-turneringen The Gopher Invite i Minnesota. Lisa Linnea Lied (Iowa Western) vant nylig NJCAA-turneringen Mount Mercy Fall Classic, mens Aleksander Øverli (Rochester) og Kristian Leik Wie (St. Olaf) ifølge Facebook-siden «Norsk College-tracking » har vunnet hver sin turnering i tredjedivisjon.