Viktor Hovland slet kraftig i torsdagens åpningsrunde på Accorcia Golf Narashino CC, der han til slutt måtte signere for en 75-runde (+5), hans dårligste score i 2019.

Dermed lå han nær bunnen av leaderboardet i det 76 mann store feltet, og der ble han også værende i ett ekstra døgn etter at fredagen regnet bort etter intenst uvær i Japan.

Da andrerunden omsider kom i gang lørdag, fikk Hovland akkurat den starten han ønsket seg med eagle på åpningshullet – banens tiende hull. Par 4-hullet var imidlertid kortet ned til bare 130 meter (!) på grunn av oversvømmelse.

Hovland fulgte opp eaglen med syv strake par før han gjorde en ny birdie på hull 18. På hans siste ni hull fulgte han opp med birdies på hull 2 og 4, før dagens første bogey kom på hull 6. Han svarte raskt med birdie to hull senere, og med fem under par for dagen og 65 slag på scorekortet er han tilbake på par for turneringen.

Han ligger nå på delt 36.-plass, 33 plasser over der han startet dagen.

(Artikkelen fortsetter under)

På toppen av leaderboardet har Tiger Woods gått opp i ledelsen alene (-12), to slag foran Gary Woodland og tre slag foran Keegan Bradley og hjemmehåpet Hideki Matsuyama.

Det skulle man ikke trodd da Tiger startet turneringen med tre bogeys på rad torsdag morgen.

Skulle Tiger vinne denne uken, vil han tangere Sam Snead sin rekord med 82 seirer på PGA-touren.

Mens seier er utelukket for Hovland, er det mye penger å spille for i den første utgaven av ZOZO Championship. Det er hele 10 millioner dollar som skal fordeles på de 76 spillerne.

Ukens turnering er den tredje Hovland spiller i PGA-tourens 2019/2020-sesong. Han startet sesongen med en 10.-plass i The Greenbrier i september, og forrige uke ble han nummer 31 i The CJ Cup i Sør-Korea.

At det var hans dårligste resultat siden proffdebuten i juni, sier sitt om det ekstreme nivået han har hatt i sine første måneder som proff.

NB! På grunn av utsettelsene blir den fjerde og avsluttende runden flyttet til mandag. Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge.

Leaderboard