I juli i fjor ble Viktor Hovland invitert til  Porsche European Open i Tyskland – hans første europatour-turnering noensinne. Der endte han opp med å misse cuten.

MYE har skjedd siden den gang.

Med seier i U.S. Amateur-seier, historiske amatøroppvisninger i The Masters og U.S. Open, en vanvittig debutsesong som proff og PGA Tour-kortet i lomma har Hovland befestet sin status som en av verdens største unge golfstjerner.

Neste uke får han et nytt forsøk til å vise hva han er god for på europatouren i storturneringen BMW PGA Championship på Wentworth, hvor europatouren har sitt hovedkvarter.

Dermed er han også i gang med å fylle opp kvoten med antall turneringer som kreves for å kunne spille Ryder Cup neste år. For å kunne representere Europa må man ha spilt minst fire europatour-turneringer (WGC-turneringer og majorer teller ikke).

– Jeg gleder meg virkelig til å spille min første turnering som proff på europatouren på Wentworth neste uke. BMW PGA Championship er en av de største turneringene i Europa, og det er en turnering jeg alltid så på, da jeg vokste opp i Norge, så jeg gleder meg til å ha muligheten til å spille, sier Hovland i en pressemelding.

Turneringen blir også en gyllen mulighet til å fortsette storklatringen oppover verdensrankingen for Hovland. Rory McIlroy, Paul Casey, Jon Rahm, Justin Rose, Francesco Molinari, Tommy Fleetwood, Tony Finau, Patrick Reed og Henrik Stenson er blant navnene som stiller til start på Wentworth.

Denne uken tar Hovland fatt på sin første fulle sesong på PGA Tour i turneringen A Military Tribute at The Greenbrier i Vest-Virginia.

Turneringen spilles fra torsdag til søndag og sendes på Eurosport og GOLFTV.