Den tidligere Oklahoma State University-duoen har levert bunnsolid golf helt siden torsdagens åpningsrunde, og har til sammen levert seks runder på 60-tallet.

Hovland, som har startet PGA Tour-comebacket etter korona-pausen med tre topp-25-plasseringer på rad og blitt belønnet med en historisk 45.-plass på verdensrankingen, brukte «moving day» lørdag på å levere sin andre strake 67-runde (-5), og med 13 under par sammenlagt klatret 22-åringen tolv plasser oppover leaderboardet til delt 8.-plass.

Det er seks slag bak lederen Matthew Wolff, som også er en tidligere lagkamerat av Hovland og Ventura.

Hovlands scorekort bestod av fem birdies og resten par, og han har nå gått smått utrolige 52 hull på rad uten en eneste bogey (!).

 

 

Hovland uttalte før turneringen startet, at han følte at formen hans begynner å nærme seg der han ønsker at den skal være, og det har også vist seg i statistikken. Kun to spillere har vært bedre enn Hovland fra tee-til-green de tre første rundene i Detroit. I tillegg har han vært den 17. beste i feltet med nærspillet utenfor green. Det er en kraftig forbedring for en som vanligvis har ligget nær bunnen av PGA Tour-statistikken i denne kategorien tidligere.

 

 

To slag bak Hovland deler Kristoffer Ventura 19.-plassen på elleve under par. Lørdagens scorekort på 68 slag inneholdt fem birdies, en bogey og resten par.

Den langtslående 25-åringen har vært en av de beste i feltet fra tee så langt og solid med putteren, men vært litt mer ustabil på innspillene.

Mens Hovland har hatt et travelt turneringsprogram på PGA-touren de siste ukene, har Kristoffer Ventura måttet prioritere Korn Ferry Tour (nivå 2), ettersom han ikke har kommet med i PGA Tour-turneringene. Der fikk han en etterlengtet opptur med 4.-plass og 49.-plass i sine to første turneringer tilbake.

Ventura har hatt en tung start på sin debutsesong på PGA-touren og ligger nede på 184.-plass på poenglisten FedEx Cup. Det er topp-125 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen til neste år. Viktor Hovland er på sin side allerede sikret kortet i to år til etter seieren i Puerto Rico i vinter.

Forhåpentligvis kan dette bli uken hvor det også begynner å snu for Ventura.

Leaderboard