Etter første runde ligger Hovland og Ventura på henholdsvis 44.- og 58.-plass med runder på to og én under par.

Hovland startet sin åpningsrunde på Spyglass Hill forrykende med tre birdies på de første ni hullene, og var på det tidspunktet nær toppen av leaderboardet. Dessverre klarte han ikke helt å holde trykket oppe på de siste ni, og med en kald putter ble det to bogeys og kun en birdie i innspurten – og dermed til slutt en 70-runde.

Med -2 ligger han to slag innenfor cutgrensen, tre slag bak topp-10 og seks slag bak lederen Nick Taylor fra Canada.

– Det var ganske bra front-nine. Jeg slo mange bra jernslag, men senket ikke så mange putter. På back-nine var det litt tøffere hull med lengre køller inn. Jeg slo sånn passe slag hele veien, og kom ikke ordentlig nærme pinnen. Så hadde jeg et par sure putter som ødela for en ordentlig bra runde i dag, oppsummerer Hovland runden overfor Eurosport.

Etter en forrykende 2019-sesong har det gått litt tregere for Hovland den siste tiden, som står med tre missede cuter på sine fire siste turneringer. Mye av forklaringen har vært at jernspillet ikke har vært like presist som det pleier å være, og i torsdagens åpningsrunde traff han kun tolv greener – et lavt antall til Hovland å være. Han var likevel aldri ordentlig i trøbbel.

Han forteller til Eurosport at han føler spillet er på bedringens vei.

– Jeg føler jeg begynner å slå mange av de slagene som jeg slo før, og spiller litt på samme måte som jeg gjorde før hvor det var veldig steady. Med en gang jeg begynner å se et par putter gå i tidlig, så kan det plutselig bli lavt i morgen. Jeg spilte en tøffere bane i dag, så det er mange muligheter for å gjøre birdies, sier Hovland.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Ventura forsøker å få med seg helgespillet for første gang i 2020. (Foto: Getty Images)

For Kristoffer Ventura sin del hadde det vært spesielt kjærkomment å få med seg helgespillet denne uken: etter fem missede cuter på rad trenger han sårt en opptur, og etter å ha gjort fem birdies, fire bogeys og resten par på Pebble Beach ligger han ett slag innenfor cutstreken. Det var den 16. beste scoren på Pebble Beach torsdag.

Før turneringen startet, fortalte Ventura Eurosport at han gradvis har begynt å få tilbake selvtilliten igjen. Se intervjuet her.

NB! Hovland starter på andrerunden klokken 19.01 norsk tid fredag. Kristoffer Ventura slår ut klokken 18.17. Turneringen sendes på Eurosport og GOLFTV. 

Leaderboard Pebble Beach Pro-Am

– – –

Før turneringen

For første gang i 2020 skal Norges to håp på PGA-touren pegge opp i samme turnering.

Torsdag går startskuddet for AT&T Pebble Beach Pro-Am, der verdens største golfstjerner spiller side om side med amerikanske kjendiser i det som pleier å være er en av PGA Tour-kalenderens mest underholdende turneringer – ofte takket være ablegøyene til publikumsfavoritter som Bill Murray.

Kanskje kan den avslappede stemningen i turneringen inspirere Viktor Hovland og Kristoffer Ventura til å finne tilbake til formen, som begge skal forsøke å reise seg etter missede cuter den siste tiden.

Mens Hovland står med tre missede cuter på sine fire siste turneringer, har Ventura misset fem cuter på rad og trenger sårt en opptur.

– Sesongen til nå har ikke vært noe særlig bra. Jeg slet litt i starten og har gjort noen svingendringer. Jeg er ikke kjempefornøyd, men det kan bare gå én vei herfra. Det begynner å se bedre ut, så jeg begynner å få selvtillit igjen, sier Ventura til Eurosport før turneringen starter.

De to tidligere Oklahoma State University-lagkameratene har et bra utgangspunkt ved at de kjenner Pebble Beach godt fra tidligere gjennom den årlige collegeturneringen The Carmel Cup, og Hovland kan i tillegg trekke på sine minner fra seieren i U.S. Amateur i 2018 og den historiske oppvisningen i U.S. Open i fjor, der han ble beste amatør og slo Jack Nicklaus sin 59 år gamle rekordscore for en amatør.

Hovland meldte seg på ukens turnering i siste liten, og gleder seg til å komme i gang på banen hvor han fikk sitt internasjonale gjennombrudd.

– Man kan nesten si at det var da det hele startet. Det var utrolig kult minne, sier Hovland til Eurosport.

AT&T Pebble Beach Pro-Am spilles på to andre baner i tillegg til Pebble Beach, nemlig de to nabobanene Monterey Peninsula CC og Spyglass Hill GC. Siden turneringen spilles på tre baner, settes cuten etter tre runder i stedet for to.

De siste årene har vinnerscoren i snitt ligget på cirka 19 under par, mens cutgrensen har pleid å være på rundt én under par. Det er meldt pent vær og lite vind denne uken, noe som indikerer at det vil bli lave scorer også i år.

Viktor Hovland tar fatt på åpningsrunden på Spyglass Hill klokken 17.22 norsk tid torsdag. Ventura slår ut en halvannen time senere, klokken 19.01, på Pebble Beach. I pro-amen skal Hovland og Ventura spille med henholdsvis Justin Verland (baseball) og Andy Saperstein (finans).