Wolff og Hovland tar fatt på den første av tre runder fredag klokken 17.00 norsk tid i ball med Graeme McDowell og Ian Poulter.

Formatet for åpningsrunden er scramble, etterfulgt av greensome på lørdagen, før det avsluttes med fourball på søndagens sisterunde.

– Jeg føler at spillet vårt utfyller hverandre bra. Det kommer til å bli veldig gøy, sier Matt Wolff om muligheten til å spille på lag med sin gamle collegekompis igjen.

Hovland er enig i at de kan utfylle hverandre bra: mens Wolff er en av de lengstslående spillerne på touren, er Hovland blant de mest presise. Det de har til felles, er at de begge har tatt PGA-touren med storm etter at de tok steget inn i de profesjonelles rekker i sommer.

– Han har mye lengde. Mine styrker handler mer om stabilitet. Jeg tror vi kan spille hverandre sterke, og jeg tror banen passer oss, sier Hovland.

(Leaderboard)

Ettersom det bare er 24 spillere med i feltet blir det sannsynligvis mye TV-tid på Hovland og Woff, som er blant bookmakernes favoritter til å vinne turneringen. QBE Shootout har en samlet premiepott på 3,5 millioner dollar, men det blir ikke delt ut FedEx Cup-poeng.

Turneringen sendes på GOLFTV fra klokken 18 til 21 fredag, lørdag og søndag. Første og siste runde vises også på Eurosport Norge, mens andrerunden sendes på Eurosport 1.