En individuell seier i NCAA Championship er en av de få tingene som «mangler» på Viktor Hovlands velfylte CV, men det ble aldri helt hans uke i slagspillet på Blessings Golf Club i Arkansas.

Den brutalt vanskelige banen bydde på problemer for store deler av feltet, og da den fjerde og avsluttende runden var ferdigspilt mandag, var det bare fem av 80 spillere i det 157 mann store feltet som maktet å komme seg under par.

Viktor Hovland måtte ta til takke med en delt 15.-plass (+4), og for første gang denne sesongen måtte han se seg slått av tre av sine lagkamerater.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland leverte en historisk sesong for Oklahoma State University. Men den var fortsatt ikke bedre enn den til Matthew Wolff. (Foto: Getty Images)

Best av alle var Matthew Wolff, som Hovland har knivet med hele sesongen. Wolff leverte en dominerende oppvisning med en totalscore på hele 10 under par, fem slag foran nærmeste utfordrer. Det var 26 slag bedre enn snittscoren i feltet denne uken og den største seiersmarginen i NCAA Championship på 15 år.

Før denne uken hadde Hovland levert 16 av 23 mulige runder på 60-tallet, og hans høyeste score var utrolig nok bare på 72 slag. Fra fredag til søndag ble det runder på 75, 70, 76 og 71 slag for 21-åringen, som dermed avsluttet den individuelle collegesesongen med tre seirer, tre færre enn Wolff.

Wolff avsluttet for øvrig sesongen med tidenes laveste snittscore i Oklahoma State Universitys historie (68,5806), og med Viktor Hovland hakk i hæl på andreplass (68,5909). Det er en ekstrem prestasjon med tanke på noen av navnene som universitetet har fostret frem opp gjennom årenes løp.

I lagkonkurransen ble det en dominerende oppvisning av Oklahoma State fra start til slutt i kvalifiseringen. Med en totalscore på 16 under par på fire runder slo de nærmeste utfordrer Vanderbilt med hele 31 (!) slag. Det sikret dem førsteseed i sluttspillet, der de åtte beste lagene gikk videre.

Selv om det er blanke ark og resultatene i slagspillet ikke teller noe i match-sluttspillet, er det liten tvil om at Hovland og co. er overveldende favoritter før tirsdagens kvartfinalematch mot Southern Methodist University, som de slo med 60 slag i kvalifiseringen.

Skulle Oklahoma State gå helt til topps og vinne turneringen på onsdag, vil det være første gang i skolens historie at de forsvarer NCAA-trofeet.

Leaderboard