Viktor Hovland og Matthew Wolff har spilt meget godt sammen på lag tidligere. De har vunnet bøttevis av trofeer sammen på college, inkludert det gjeve NCAA-mesterskapet. QBE Shootout-turneringen i Naples, Florida har foreløpig ikke vært reunion-festen de ønsket seg.

Dag 1 ble spilt i det nevnte scramble-formatet. Det innebærer at spillerne slår ut hver sin drive, før begge slår andreslaget fra ballen som ligger best. Dette gjentar de frem til ballen ligger i koppen. Scramble er et veldig populært format for hobby-spillere, og byr som regel på veldig lave scorer.

De to ungguttene var som ventet solide fra tee. Viktor tok litt av på lengdene, og plasserte stort sett utslagene i fairway, mens Wolff økte variansen og klemte til det han hadde. Problemene oppstod på innspillene, som la seg litt for langt unna pinnen. Med stang ut på green, holder det til -7 og en foreløpig sisteplass.

Tangering av banerekord og hole in one

Harold Varner III og Ryan Palmer hadde en eventyrdag på golfbanen. Da de gikk av den 18. greenen hadde de nøyd seg med 55 slag, som tangerer banerekorden i scramble-formatet. Det er altså 17 slag under par. Spesielt Varner var ekstremt heit med putteren, og skal ha sin del av æren for det særdeles attraktive scorekortet.

Kameratene Charlie Hoffmann og Kevin Kisner hadde også en ålreit dag på jobb. Etter birdier på hull 7, 8, 9, 10 og 11, vartet Hoffmann opp med en hole in one på hull 12. Som om ikke det var nok fulgte de opp med å drive green på det 13. hullet, som er par 4, og senke putten for eagle. Hull 14 og 15 endte også med birdie. -11 på ni hull der altså. Hoffmann/Kisner endte -14, fire slag bak lederne.

 

 

LEADERBOARD

Golf TV og Eurosport 1 er tilbake med andrerunden av QBE Shootout i morgen klokken 18:00. Da spiller de «Greensome», som betyr at de spiller annethvert slag. Scorene vil bli mye høyere, og med en solid runde er det mulig å klatre mange plasser for Hovland og Wolff.