Etter at Suzann Pettersen nylig la opp, er det ingen norske spillere med i den amerikanske LPGA-touren. Torsdag ble det klart at slik kommer det også til å bli i et år til.

Mandag startet andresteget i Q-school på Plantation Golf & Country Club sine to baner Panther og Bobcat Course i Venice i Florida, hvor Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Mariell Bruun (Larvik GK) og Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK) var i aksjon.

Feltet bestod av hele 185 spillere, og turneringen spilles over fire runder uten cut. 40 spillere avanserte til finalen «Q Series» på Pinehurst, som starter allerede neste uke. Dessverre var det ingen norske blant dem.

Amatøren Karoline Stormo spilte stabil golf hele uken med runder på 71, 72, 72 og 70 slag, men hennes sammenlagtscore på tre under par var akkurat et slag for mye. Hadde det ikke vært for den kjipe bogeyen på hull 18, hadde hun vært med videre.

Stormo ble historisk for noen uker siden da hun ble tidenes første norske spiller med seks individuelle collegeseirer, noe som løftet henne opp til 31.-plass på verdensrankingen for amatører – den beste plasseringen en norsk spiller har oppnådd siden rankingen ble innført i 2007.

Før siste runde av LPGA-kvalifiseringen i Florida lå Marianne Skarpnord på riktig side av kvalifiseringsgrensen. Torsdag stupte hun ned til 72.-plass med en tung runde på tre over par.

Selv om det ble skuffelse i USA for Skarpnord, kan hun se tilbake på en forrykende sesong på Ladies European Tour, hvor hun ligger på toppen av poenglisten Order of Merit når bare to turneringer gjenstår av sesongen.

Skarpnord har endt topp-10 i hele ni av de 16 turneringene hun har spilt, inkludert en seier og to andreplasser – senest en i India for en drøy uke siden.

For Mariell Bruun og Tonje Daffinrud var håpet om avansement til q-school-finalen over allerede før torsdagens avslutningsrunde. De endte til slutt 13 og 12 over par sammenlagt, langt ned på resultatlisten.  

Leaderboard