Fjerde og siste runde i Swiss Challenge ble utsatt på grunn av morgenregn. Det er uvisst om det var de ekstra timene med hvile som ga Jarand Arnøy (20) ekstra krefter.

Men om været var skiftende, var Arnøy strålende.

– Jeg er godt fornøyd, men målet var ikke å komme topp 10, sier bergenseren til Norsk Golf.

Unorsk

Skal man vinne,
må man satse

Sju birdier, blant annet to på de to siste hullene, gjorde at Arnøy leverte sin beste runde da det gjaldt som mest. Faktisk forbedret han seg på hver eneste runde gjennom turneringen. Fra 71 til to 68-runder til dagens 66-runde.

Arnøy er unorsk i måten han tør å stikke seg frem på. På Facebook-profilen hans (se bildet under), står det: «jeg har satt meg som mål å bli verdens beste golfspiller».

– Jeg trener rundt 2 000 timer i året, med fullt fokus. Skal man vinne, må man satse, sier han.

Arnøy har satt seg hårete mål som golfspiller. Foto: Skjermdump Facebook/jarandgolf

Best av de beste

Ingen gikk lavere på siste dag enn tjueåringen fra Fana. Det endte med at han fortsatte spranget oppover på resultatlista, der han til slutt endte på 7. plass.

Arnøy var best bare for én dag denne gangen, men å være «best» er en karakteristikk han har satt seg fore å påberope seg oftere.

Jeg spiller alltid for å
vinne – uansett nivå

– Jeg spiller alltid for å vinne – uansett nivå.

Swiss Challenge var Arnøys debut på Challenge Touren. Nå er han klar for å ta nye steg.

– I år er målet å få full kategori på Challenge Tour til neste år. Alt over det er bonus, men målene er å ta stegene oppover.

Eirik the Eagle

Eirik Tage Johansen, som var beste norske etter tre runder, hadde en sisterunde på det jevne. Det endte dessverre med litt for mange par, og ikke like mange irullende birdieputter som på de tre foregående dagene.

LES OGSÅ: Kan Tage vinne?

En leken eagle på det attende og siste hullet, gjorde at Tage delte 7. plassen med Arnøy. Dermed avanserte rogalendingen én plass fra dagen før.

Krogh

På det jevne var også Kristian Krogh Johannessen, som heller ikke fant feelingen på de viktige birdieputtene. Én runder par for dagen gjorde at drammenseren klatret fattige tre plasser på lista, til en 39. plass.

Totalt sett må det sies å ha vært en oppløftende norsk helg på Challenge Tour. 

Sveitstiske Joel Girrbach vant til slutt turneringen på -17.

Neste turnering, KPMG Trophy, spilles i Belgia på Royal Waterloo Golf Club, 8. – 11. juni. Der står fire nordmenn på startstreken; Arnøy, Tage Johansen, Krogh Johannessen og Aksel Olsen.

Leaderboard Swiss Challenge