Det begynner å bli noen år siden Jason Dufners storhetstid. I perioden 2012-13 vant han to turneringer på PGA Touren og en major; PGA Championship.

Best x2

I the Memorial Tournament er det derimot ingen tvil om hvem som er størst – i hvert fall så langt. Ingen har spilt bedre enn Dufner på noen av de to åpningsrundene.

Jason Dufner har gjort dobbelt så mange eagler som bogeyer på de første 36 hullene. Foto: Getty Images

Med to runder på 65 slag, leder amerikaneren med fem slag på nærmeste konkurrent. Faktisk er det ingen i turneringens historie som noen gang har gått de to åpningsrundene lavere (-14).

Jeg tror nok at banen blir tøffere på de to siste rundene

– Det er store utfordringer på denne banen. Jeg tror nok at den blir tøffere på de to siste rundene, sier Dufner til pgatour.com.

Dobbel eagle

I løpet av de første 36 hullene har Dufner pådratt seg kun én bogey. På åpningsrunden leverte han i tillegg seks birdier og én eagle, på det sjuende.

Dagen etter revansjerte han den ene bogeyen, med å sette innspillet på det attende hullet rett i koppen, for en ny eagle. Ytterligere fem birdier førte til en nærmest perfekt runde, og -14 totalt.

– Jeg forventer nok ikke at jeg skal levere -14 på de siste to rundene.

– Men kanskje været – og det myke regnet – gjør banen snillere. Vi får bare starte der og se hvordan det går, sier Dufner.

Stjernespekket felt

Selv om mange av de beste europeerne denne uken spiller Nordea Masters i Sverige, er det et særdeles stjernespekket felt som stiller opp når verdens beste golfere har kommet til Jack Nicklaus’ fødested, i Dublin, Ohio.

Blant de største navnene som figurerer høyt oppe på resultatlista, er Rickie Fowler (3. plass), Jordan Spieth (4. plass), Bubba Watson (7. plass) og Phil Mickelson (13. plass).

Nærmest Dufner følger Daniel Summerhays på -9. De seks øverste på resultatlista er amerikanere. Beste europeer er skotske Martin Laird på delt 7. plass.

Dufner gjør nok lurt i å ikke kikke seg altfor mye bakover.

Stjernefall

Tre spillere Dufner ikke trenger å frykte, er FedEx Cup-leder Dustin Johnson, spanske Jon Rahm og engelske Luke Donald. De greide nemlig ikke cuten.

Leaderboard