Johansen avanserte til andresteget

Torbjørn Johansen (Miklagard GK) er klar for andresteget av Q-School etter solid spill på Bom Sucesso i Portugal.

Johansen avsluttet turneringen med en 69-runde fredag, som inneholdt fem birdies, to bogeys og resten par. Det løftet ham fire plasser til niendeplass alene (-5), trygt innenfor grensen for avansement. Spanjolen Sebastian Garcia Rodriguez vant turneringen overlegent med 18 under par, åtte slag foran nærmeste utfordrer.

Johansen har spilt ti turneringer på Nordic League denne sesongen, hvor han står med misset cut i seks av turneringene, men også to topp-6-plasseringer.

Anders Ellingsberg og Martin Ulseth prøvde også lykken i Portugal denne uken, men kom begge til kort. Ellingsberg delte 33.-plassen på fire over par, mens Ulseth misset cuten etter tre runder.

Anders Kristiansen forsøkte seg i kvalifiseringen som ble spilt parallelt i Frankrike, men hans totalscore på én under par var dessverre ikke nok til å sikre avansement. Han delte 36.-plassen, tre slag bak grensen.

Q-Schools førstesteg har blitt spilt over åtte ulike turneringer rundt omkring i Europa siden midten av september.

Fra før av er Christian Aronsen (Miklagard GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) klare for andresteget av Q-School, mens Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) allerede har sikret seg plass i det tredje og siste kvalifiseringssteget.

Andresteget slår i gang i Spania 2. november, fordelt på fire turneringer på Desert Springs golf Club i Almeria, Las Colinas i Alicante, Panoramica Golf i Castellón og Atlanta Golf i Alicante.

Uken etter er det duket for finalen på Lumine, der de 25 beste etter seks runder sikrer europatour-kortet for 2019, mens spillerne som klarer cuten etter fire runder er garantert Challenge Tour-spill neste år.