Juniorene kickstartet Srixon Tour-sesongen i Spania

Emilie Øverås, Markus Braadlie, Celine Brovold Sanne og William Brun Solum vant årets første turnering på Srixon Tour, Srixon Norwegian Winter Open.

Denne uken var 113 av Norges mest lovende unge spillere samlet på Mar Menor i Spania og årets første turnering, Srixon Norwegian Winter Open. I friske forhold med kraftig vind var det få overraskelser på toppen av leaderboardet.

I jentenes U19-klasse vant Emilie Øverås (Oslo GK) med runder på 68, 76, 76 og 74 slag. Med seks over par sammenlagt vant hun med tre slag over fjorårets sammenlagtvinner i Srixon Tour, Franziska Sliper (Sola GK). Anna Krekling (Oslo GK) kapret den siste plassen på pallen med +10 sammenlagt.

Dette var Øverås’ første seier i den eldste aldersklassen på Srixon Tour. Winter Open teller imidlertid ikke på årets sammenlagtlisten Order of Merit, som først starter når Srixon Tour-sesongen starter hjemme i Norge.

I gutteklassen vant Miklagard Golfs Markus Braadlie med runder på 72, 76, 70 og 69 slag. Med en totalscore på to under par var han den eneste spilleren i Spania som avsluttet uken under par. Han vant med fem slag over Magnus Boland Haugen (Haga GK). Carl Didrik Fosaas (Vestfold GK) ble nummer tre på +5 sammenlagt. Markus Braadlie vant begge turneringene han stilte opp i på Srixon Tour i fjor, og dette var hans syvende seier totalt på Norges øverste juniornivå.

I U15-klassene var det bare bare henholdsvis fem og fire spillere i aksjon i Winter Open. Celine Brovold Sanne (Asker GK) vant jenteklassen med hele 18 slags margin over Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) med +24 sammenlagt. I gutteklassen ble det en langt mer jevnspilt affære da William Brun Solum (Nøtterøy GK) vant med ett slag over Aleksander Myklebust Bjørge fra Ålesund.

Årets første Srixon Tour-turnering hjemme i Norge slår i gang på Sola GK og Stavanger GK 29. april.