For første gang denne uken så Tiger ut som en spiller som har spilt tre turneringer de siste 2,5 årene. 41-åringen startet turneringen med runder på 69 og 68 slag, og hadde tilsynelatende full kontroll over sitt eget spill. Det var ikke tilfellet lørdag, spesielt på starten av runden.

Woods gjorde bogey på fire av de syv første hullene. Da han omsider gjorde dagens første birdie på hull 14, tok han av seg capsen og bukket ironisk til publikum. Han signerte til slutt for en runde på tre over par og deler nå 10.-plassen på -4 sammenlagt. 

På toppen av leaderboardet har Charley Hoffman festet grepet om seieren. Han leder på 14 under par, fem slag foran Justin Rose og Jordan Spieth. Det skal sies at mange spillere slet i den kraftige vinden på Bahamas, og halvparten av feltet leverte runder over par.

 

Selv om lørdagen ble en skuffelse for Woods, minner han seg selv på at denne uken først og fremst handler om én ting: å komme seg helskinnet gjennom, uten smerter i ryggen.

– Jeg klarte ikke å snu spillet mitt. Det gikk i feil retning, sier Woods, som i tillegg til dårlig chipping følte han ble ekstra hardt straffet på enkelte slag.

– På innspillet på det ene par 5-hullet slo jeg treerwooden 300 yards i motvinden, langt over green. Det endte med bogey. På hull 7 forsøkte jeg å slå driveren 300 yards til green og fløy den 320 yards. Det førte til bogey. Mange av de gode slagene ble hardt straffet, konstaterer Woods.

Han var likevel i godt humør etter 75-runden. Takknemligheten over å være tilbake igjen overskygger skuffelsen over eget spill.

– Det er herlig å være en del av denne «fighten» igjen. Det er gøy å være der ute og kjempe mot golfbanen og kjempe mot de andre spillerne. Det er ikke noe jeg har hatt muligheten til så ofte de siste årene.

Uavhengig av hva som skjer på søndag, kan han vente seg et «tigersprang» oppover verdensrankingen. Hvis han blir liggende på 10.-plass som nå, rykker han opp fra 1199.-plass til 673.-plass.

Leaderboard