Etter en strålende 67-runde på lørdag, hadde Espen Kofstad en reell mulighet til å sikre seg en plassering blant de ti beste i KLM Open på Europatouren.

Men starten på søndagens finalerunde stod i grell kontrast til lørdagens birdie-eagle-åpning. To bogeyer på rappen var søndagens fasit, og derfra greide 32-åringen aldri å hente seg inn.

To nye bogeyer før runding, i tillegg til én birdie, gjorde at Oslo-gutten raste på listene. To birdier og én bogey på de siste ni hullene, rettet opp noe av sluttresultatet, men ikke mer enn at Kofstad til slutt endte sytten plasser ned på resultatlista fra lørdagen, til en delt 40. plass.

Det betyr 11 600 euro inn på Kofstad-kontoen. Sergio Garcia vant turneringen.

Drømmeåpning lørdag

I det engelske uttrykket heter det at «the early bird gets the worm». På lørdag morgen viste Espen Kofstad seg som en skikkelig morrafugl, og fikk både early birdie og early eagle før de fleste av oss hadde stått opp.

Allerede klokka 05.30 la 32-åringen ut de første idylliske bildene av oppvarming i soloppgang i morgendisen på drivingrangen i Amsterdam.

– Jeg var så heldig å kunne varme opp til denne nydelige utsikten. I tillegg var det nydelig å gå på 67 slag, skriver Kofstad etter runden.

 

«Early eagle»

Sammen med spillemakker Richie Ramsey gikk Kofstad ut i første tee, klokka sju, lokal tid. Kofstad var den eneste nordmannen som greide cuten i KLM Open i Nederland, men forsvarte de norske fargene på utmerket vis.

Oslo-gutten kunne ikke bedt om en bedre start; birdie på det første, en early eagle på det andre. Og dermed var standarden satt.

Ytterligere fire birdier – og to bogeyer – gjorde at Kofstad fullførte runden på 67 slag, og forbedret seg med tre slag fra fredagens runde, og fem slag fra torsdag.

«Early bird gets the birdie». (Foto: Getty Images)

Jakter poeng

Kofstad ligger for tiden på 160.-plass på poenglisten, 194 poeng unna den viktige 110.-plassen, noe som tilsvarer omtrent en pallplassering eller to topp-6-plasseringer.

Etter å ha slitt med skader i flere år har han holdt seg nesten helt skadefri i år. Resultatet har vært åtte klarte cuter på 18 turneringer, med 12.-plassen i Made in Denmark som beste resultat så langt.

Leaderboard