Med seks hull igjen å spille var førsteårsproff Celine Borge (20) bare fire slag bak førsteplassen i IOA Championship, som spilles på Morongo Casino Resort & Spa, i California USA.

Med runder på 69 – 74 – 77 endte Borge til slutt på delt 21. plass, etter å ha luktet på en topp 10-plassering hele helga.

LES OGSÅ: Norsk 20-åring imponerer i USA

Karrierebeste

Dessverre fikk 20-åringen en litt tung avslutning på turneringen, men – like fullt – er 21. plassen karrierebeste som proff, og første gang hun greier cuten på det nest øverste nivået i amerikansk golf.

– Celine har spilt bra på trening i hele 2019, men har ikke greid å få ut det gode spillet i turnering før nå, sier landslagstrener Geoff Dixon.

(saken fortsetter under bildet)

På ett tidspunkt på avslutningsrunden var Borge bare fire slag bak lederen. (Foto: Privat)

I følge Dixon er det først og fremst med the short stick at Borge har gitt bort slag til de beste tidligere i år.

– Fakta viser at det er på greenen hun har mistet for mange slag. I denne turneringen har hun puttet mye bedre.

Gode forberedelser

Dixon viser til tall fra de de to første rundene. På fredagens runde hentet Borge 0,5 slag på resten av feltet (69 slag) på greenen, mens på den andre tapte hun 1,75 slag på feltet (74 slag).

– Det er en helt ny erfaring for Celine å spille på Symetra tour og hun trenger tid til å akklimatisere seg til nye forhold og omgivelser.

Team Norway-treneren forteller om et hektisk 2019 for eleven.

– Celine reiste til Australia for å spille to turneringer på Europatouren, så fløy hun direkte til USA for å spille på Symetra tour. Forrige uke trente hun én hel uke i Florida, noe som gjorde at hun fikk forberedt seg godt til turneringen denne uka.

Kommende uke er Borge påmeldt Windsor Golf Classic, som spilles 5.-7. april.

Leaderboard