Viktor Hovland rullet i en lang birdieputt på det 17. hullet på sisterunden for å komme seg til toppen av leaderboardet, men mistet muligheten til å tvinge UCLAs Hidetoshi Yoshihara ut i omspill med bogey på det siste hullet. 

Dermed ble det andreplass for Hovland, som endte seks under par sammenlagt med runder på 71, 69 og 70 slag i vindfulle forhold. Hovland er inne i sitt første år som collegestudent, og dette var hans beste plassering så langt.

– Viktor tok steget opp denne uken. Det var godt å se. Han er en veldig god spiller, sier lagets trener, Alan Bratton, på lagets Facebook-side.

Hovland er rangert på 30.-plass på verdens amatørranking, best av alle norske spillere.

Hovlands lagkamerat Kristoffer Ventura endte på 28. plass i The Maxwell med runder på 69, 76 og 74.

Oklahoma State University har vunnet turneringen åtte av de ni siste gangene.

Laget som Hovland og Ventura representerer, Oklahoma State University, har i en årrekke vært et av de beste lagene i det amerikanske collegesystemet. Spillere som Rickie Fowler, Hunter Mahan, Peter Uihlein, Bo Van Pelt, Charles Howell III og Scott Verplank har alle kommet gjennom Oklahomas State Universitys rekker.

For øyeblikket er universitetet rangert som det fjerde beste laget i USA, og de vil som vanlig være blant de heteste seierskandidatene i NCAA-sluttspillet på slutten av semesteret.

I juni er Hovland og Ventura plukket ut til å representere Europa i den prestisjetunge collegeturneringen Arnold Palmer Cup, en lagkonkurranse mellom de beste amerikanske og europeiske collegespillerne, lagt opp med liknende format som Ryder Cup. Dette er første gang at to nordmenn har kvalifisert seg til turneringen samtidig. Lars Petter Brovold (2004) er den eneste norske som har spilt turneringen tidligere.