Viktor Hovland (Miklagard Golf) bidro sterkt til lagseier for Oklahoma State University i turneringen The Amer Ari Invitational på Hawaii i helgen. 

Hovland, som nå er halvveis inne i sitt andre år som collegespiller, spilte bare bedre og bedre da turneringen nærmet seg slutten. Han startet turneringen med en 72-runde, fulgte opp med en sterk 67-runde, før han klinte til i helgen med en avsluttende runde på syv under par, bestående av to eagles (!), fire birdies og én enslig bogey.

65-runden var dagens beste score og ukens nest beste totalt på Waikola Kings’ Course, og den løftet ham ti plasser oppover leaderboardet til delt andreplass – kun ett slag bak vinneren Justin Sugh fra Southern California.

Dette var Oklahoma States syvende seier i turneringen, men deres første på fire år. Andreplassen var Hovlands beste plassering så langt på college. 20-åringen har levert imponerende stabile resultater siden han ble collegespiller, og i fjor avsluttet han sesongen med åtte strake topp-10-plasseringer. Hans beste resultat før denne uken var en femteplass.

I lagkonkurransen ble det en overlegen seier for Oklahoma State, syv slag foran Texas Tech, som for øvrig har norske Mikkel Bjerch-Andresen som en av sine coacher. 

Hovlands lagkamerat Kristoffer Ventura (Oslo) var også i aksjon på Hawaii i helgen, men fikk ikke en plass i Oklahoma States knallsterke tropp og måtte dermed delta som individuell utøver. Han bet godt fra seg med en delt 13.-plass sammenlagt (-8) etter runder på 69, 72 og 67 slag.

Norge har i dag tre spillere blant de 40 beste på verdensrankingen for amatører: Hovland (18.-plass), Ventura (30.-plass) og Kristoffer Reitan (40.-plass). Hovland er ventet å nærme seg topp-10 når listen oppdateres med helgens resultater. Det høyeste Hovland har vært på rankingen tidligere, er 12.-plass. Anders Borger Kristiansen ble tidenes høyest rangerte norske amatør da han var nummer fire på rankingen i 2009. 

Resultater