Larvik-spilleren delte andreplassen før siste runde av Visa Open de Argentina etter runder på 67, 70 og 66 slag (-7).

Lørdagens bogeyfrie runde inneholdt tre birdies og resten par. Det løftet ham fem plasser på leaderboardet, og han startet søndagens ledelse med en luke på tre slag opp til teten.

Jakten på å tette igjen den luken startet bra med birdie på hull 3. Han gjorde dagens første bogey på hull 5, men svarte umiddelbart med nok en birdie hullet etter. Da han rundet med en lei dobbelbogey på hull 9, så håpet om seier imidlertid ut til å visne.

Halvorsen svarte igjen med birdie på hull 10, men gjorde en ny bogey på hull 13. Heldigvis hadde ikke lederen klart å dra i fra, og da Halvorsen hadde to hull igjen å spille, hadde han to slag opp til toppen av leaderboardet. Da brettet han opp ermene og avsluttet birdie-birdie.

Belønningen var omspill mot amerikanerne Brady Schnell og Matt Ryan. Dermed bar det tilbake på hull 18, hvor Halvorsen nettopp hadde gjort birdie. Denne gang ble det imidlertid par, mens Schnell trakk det lengste strået med birdie og dermed hindret Halvorsen i å ta karrierens første proffseier.

Halvorsens beste plassering på den sør-amerikanske PGA-touren før denne uken var fjerdeplassen i Molina Canuelas Championship i Argentina i starten av sesongen.

Andreplassen løfter Halvorsen fra 50.- til 30.-plass på pengelisten med 32 796 innspilte dollar. Det er en solid progresjon fra fjoråret da han endte på 100.-plass på pengelisten med 17.-plass  som beste plassering. I år har han tre topp-10-plasseringer, og det gjenstår fortsatt tre turneringer av sesongen. Det er de fem beste ved slutten av året som rykker opp til Web.com Tour.

Halvorsen flyttet alene til Florida som 16-åring høsten 2013, hvor han var elev ved golfakademiet Tom Burnett Golf Academy. Våren 2015 tok han steget inn i de profesjonelles rekker – i en alder av 18 år.

Han ble den andre nordmannen som spiller på PGA Tour Latinoamérica etter Vilhelm Bogstrand (Oslo GK), som spilte syv turneringer på touren i 2014.

Halvorsen bor og trener i Jupiter ved West Palm Beach i Florida, et område hvor en rekke PGA Tour-spillerne også har sin base.

Leaderboard