Årets andre majorturnering for damene på Sahalee Country Club i Washington er en tøff og jevn affære før den siste runden. Verdensener Lydia Ko (19) jakter sin tredje strake majorseier og leder KPMG Women’s PGA Championship ett slag under par før søndagen sisterunde.

Suzann Pettersen ligger på en 10. plass etter en runde på par lørdag, med ett slag over par totalt. Hennes runde inneholdt tre birdies og tre bogeys.

Leaderboard

Holdt på å treffe seg selv

På det 14. hullet kunne det imidlertid gått langt verre. Tutta lå i fairwaybunker etter utslaget, men på andreslaget fikk hun ikke ballen høyt nok. Ballen traff bunkerkanten, spratt tilbake og holdt på å treffe Tutta.

Heldigvis klarte hun å komme seg unna ballen med et atletisk krumspring og slapp straffeslag. Det endte med bogey på hullet etter en tur også i greenbunkeren.

Se høydepunkter fra lørdagens runde her:

 

 

Må skjerpe sisterundene

Med tre slag opp til lederen er Suzann i perfekt angrepsposisjon foran den siste runden, på ekstremt vanskelige og trange Sahalee Country Club. Det vil imidlertid kreve en sterk siste runde å ta igjen Ko, og Suzann har slitt litt på de siste rundene denne sesongen. Scoringssnittet hennes er 70,82 på de første tre rundene hittil denne sesongen, mens snittet på de siste rundene er 72,13.

Den amerikanske duoen Gerina Pillar og Brittany Lincicome ligger på delt andreplass slaget bak Ko før den siste runden. Seks spillere ligger på par, blant dem Ariya Jutanugarn som har vunnet tre turneringer på rad, svenske Anna Nordqvist som vant forrige helg og Brooke Henderson som ledet etter to runder.

Også de tre sørkoreanerne Mirim Lee, Chella Choi og Amy Yang ligger på par. Yang hadde for øvrig turneringens beste runde lørdag med 66 slag (-5).

Suzann Pettersen slår ut på søndagens runde 20.45 norsk tid.